Стихотворение «Журавка»
Тип: Стихотворение
Раздел: Музыкальная поэзия
Тематика: Авторская песня
Автор:
Баллы: 8
Читатели: 341 +1
Дата:
Предисловие:
Виростають в гніздах журавлята.

Журавка

Журавлі курличуть в синім небі,
Та ключем на північ всі летять.
Десь зів′є гніздечко журавлиха - мати,
Для своїх маленьких журавлят.

Виростають сильні журавлята,
Тай летять далеко від  гнізда.
Залишається самотня журавлиха - мати,
Щей залишилась одна без журавля.

Та щодня вмивається сльозами,
Полетіти хоче за дітьми.
Та не в силах крилоньки підняти,
Заплакала, та згадала молоді роки.


Журавлиха - мати все чекала,
Щоб обнять крилом своїх синів.
Може заблукали журавлята,
Не знайшли гніздо своїх батьків.

Журавлина пісня в небі лине,
Журавлиний ключ летить увись.
А в гнізді чекає стара мати:
" Де ж ви діти? Хоч один озвись!".

Журавлі курличуть в синім небі,
А роки пливуть ніби вода.
Та сини згадали пізно матір,
Як з′явилася на скронях сивина.

Та чому в синів серця камінні?
Чому діти забувають за батьків?
Ви ж так само будете самотні,
Як колись забули матерів.
Галина Поліщук (Ярмульська)

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     16:25 25.04.2016 (1)
Назидательно, поучительно, душевно
     18:10 25.04.2016
Спасибо  Вам большое за тёплый отзыв.
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама