Стихотворение «Дмитру Кременю»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Философская лирика
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 376 +1
Дата:
Предисловие:

Дмитру Кременю

Небесне і земне. Земне й небесне.
Іще наш український бог воскресне,
Тоді, як ми воскреснемо зі сну.
Із летаргії вічного розп"яття,
Як до хреста зберуться сестри й браття,
І прокленуть облуду навісну.

                  Д. Кремiнь "Небесне і земне"


      Дмитру Кременю

Це нам таке прокляття цей Содом,
Що Господа не чули двадцять рокiв,
Паплюжили i нищили Пророкiв-
Бо все ж хотiлось швидше, напролом...

А вийшло те що вийшло, й хтозна-як
Коли тепер зберуться сестри й браття,
Бо запалали i в сердцях багаття...
А що, хiба колись було не так?

Тому, мiй брате, зрозумiй мене-
Не завiта Господь у нашi хати,
Допоки все НЕБЕСНЕ I ЗЕМНЕ
Самi в собi ми не почнем збирати...


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама