Стихотворение «Чому я проти...»
Тип: Стихотворение
Раздел: Юмор
Тематика: Сатирические стихи
Автор:
Баллы: 5
Читатели: 338 +1
Дата:
Предисловие:

Чому я проти...

Чому я проти ТАКОЇ української мови.

Якось побачив я випадково на просторах інтернету таку ось книжку для дітей. Карасьов М.В. "Казки та Абетка натураліста". Задруга, 2014. - 115 с.  (http://javalibre.com.ua/java-book/book/2927395)
Дуже цiкава, скажу я вам, книга! Фото окремих сторінок дивiться самi, а найбільш яскраві "перли" в цій книзі такі:

Антарктиду знають всі,
Там живуть пінгвіни.
Аня шкірками із них
Прикрашає стіни.

Вова песика набив.
Хто осудить Вову?
Песик вчити не хотів
Українську мову.

Екзотичний страус ему
Ущипнув за тім’я Емму.
Емма страусу за це
Вщент розгепала яйце.

За порубані ялинки,
За понищені ліси,
В Новорічну ніч, дитинко,
Дід-Мороза укуси!

Їжачок не винуватий,
Сам Іванко вийшов з хати
В кайфі після косячка –
Голий сів на їжачка.

Йорш личинками об’ївся.
Йорш у школу запізнився,
Бо, скажу вам по секрету,
Не доплив до туалету.

Корівка крута і рогата
Штрикнула за клунею тата,
Бо тато всю випив наливку
Й поліз цілувати корівку.

Удав поліз на унітаз,
Схотів культурним буть хоч раз,
Схотів цивілізації –
Тепер в каналізації.

Цап зустрів царя звірів.
Цап від страху одурів:
Вимазав до талії
Лева у фекалії.

Ну і як вам таке? Найнеприємніше те, що всі ці, нібито вірші написані для дітей. Більш того! Ця книга подана на здобуття Премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва! Ось тут подивiться:  (http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=117871&cat_id=88995)
Хоча, на мій погляд, з подібною макулатурою потрібно діяти зовсім інакше - не висувати її на отримання будь-яких державних премій, а навпаки - виставляти напоказ і публічно висміювати цю вульгарність, дурість і убогість автора.
Що, власне кажучи, я і спробував зробити.

Кажуть, є один поет,
Не поет - планета!
Плаче, навiть, iнтернет
Вiд того поета,
Що малятам намолов
Вiршiв з вихилясом!
Вы не чули? КАРАСЬОВ!
(Не москаль вiн часом?)
Емма страусу яйце,
Пише вiн, розбила!
Для дiтей, пробачте, це,
Чи то для дебiла?
А iще вiн дiтлахам
Каже "по секрету"(???),
Як даремно хтось отам
Плив (???) до туалету!
Може пiсля "косячка"(???)
Вiн почав писати?
Може тема не близька -
Хто це може знати?
Я насправдi очманiв
Вiд таких реалiй,
Бо неначе й сам ступив
В купу iз фекалiй.
Так тепер менi нудить
Вiд його "Абетки",
Що негайно треба пить
Лiки, чи таблетки!
I скажу йому просте:
"Якщо ти нiкчема,
Все що хоч пиши, проте,
Заслуговуєш лиш те,
Що зробила Емма!"

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама