Стихотворение «Європа»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Читатели: 188 +1
Дата:
Предисловие:
Із Закарпаття починається Європа

Європа

Із Закарпаття починається Європа,
Карпатські гори простягнулись вдалечінь.
В селі у Діловому протікає річка Тиса,
Що єднає Мукачево та Рогатин.

Всі на майдані кричали: В Європу!
Під прапором ЄС ви співали пісні.
Життя найдорожче, що є в цьому світі,
Чи вартий був прапор? За душі людські.

Не треба нам срібла, ми хочемо миру,
Не треба нам рабства, не треба війни!
Бо ми ж працьовиті, ми хочемо ладу,
Ми хочемо жити на рідній землі.

Не кидайте Землю, вона наша Мати,
На продаж її не пустіть з молотка.
Встануть з могил наші предки на захист,
Чужинцям потрібна родюча земля.

Ідуть в Україну чужі вурдалаки,
Господарі будуть на нашій Землі.
А діти й онуки всі житимуть в муках,
Працюючи важко до віку в ярмі.

Дай, Боже, нам сили, пошли всім терпіння,
Усім українцям пошли Благодать.
За Землю святую борімося, люди,
Нехай українцям піде все на лад.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
Комментариев нет
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама