Стихотворение «"ЛИСТ ДОНЕЧЦІ"»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Автор:
Читатели: 1020 +1
Дата:

"ЛИСТ ДОНЕЧЦІ"

То  вересня  день  був  останній
тому  десять  років  назад,
я  взнав,  що  ти  в  мене  з'явилась,
й  в  душі  восени  розцвів  сад.
---------------------------------
Тебе  ми  Іринкой  назвали,
що  "спокій"  і  "мир"  означа,
та  сумно  з  тобою  не  бУло,
веселе  росло  дитинча.
----------------------------------
В  два  рочки  пішла  у  садочок,
у  школу-  шести  не  було,
частіше  була  ти  слухняна,
бувало-  робила  назло.
----------------------------------
Бувало  як  ти  неслухняна
я  міг  тебе  вдарить-  ти  вплач,
тепер  про  це  дуже  жалкую,
за  це  мене,  доню,  пробач.
-----------------------------------
Та  я  тобой  зАвжди  гордився,
що  є  ти  у  мене  така
і  дякую  Богу  за  те  я,
що  є  така  в  мене  донька.
------------------------------------
Життя  так  в  подальшому  склалось-
для  мами  твоєї  я  вмер,
живу  тепер  дуже  далеко,
сумую  без  тебе  тепер.
-------------------------------------
Не  можу  тебе  часто  бачить,
обнять,  пожаліть,  пригорнуть,
за  тебе  болить  моє  серце,
коли  я  не  можу  заснуть.
------------------------------------
Спілкуємось  лиш  телефоном,
твій  голос  сопілкой  звучить,
здається  ти  рядом  зі  мною,
два  кроки  лиш  варто  ступить.
------------------------------------
Насправді  ж  то  є  кілометри,
там  Миргород,  тут  лише  Стрий,
до  тебе  так  їхать  далеко,
не  вкластись  у  мій  вихідний.
--------------------------------------
Вдається  з  тобою  зустрітись
на  рік  один  раз  чи  то  два,
і  вітер  майбутнього,  доню,
невтішні  думки  навіва.
--------------------------------------
Якщо  мені  Бог  дасть  прожити
принаймні  ще  тридцять  років,
то  зможу  тебе  я  побачить
лиш  тридцять  чи  сорок  разів.
--------------------------------------
Та  як  же  це,  донечко,  мало
за  майже  іще  пів  життя,
як  важко  тримати  на  серці
такі  непрості  почуття.
--------------------------------------
То  ж  знай,  я  без  тебе  сумую,
маленька,  принцесо,  моя,
ти  в  серці  моїм  і  у  думці,
бо  лЮблю  тебе  дуже  я!!!
--------------------------------------
17-19.01.2009р.


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама