Стихотворение «УКРАIНО МОЯ.»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Читатели: 322 +1
Дата:

УКРАIНО МОЯ.

Дивлюсь я на тебе, моя Украiно -
Теплi ночi я бачу, де сади цвiтуть плiдно...
Черемоша пороги, там де схили Днiпра
Там лилась завжди пiсня, мiж людьми чарiвна.

Бачу я озера, рiки, шир твою велику -
Коло хати пiд вiкном червону гвоздику
Та поля, людей твоiх i сади в цвiту,
Мудрiсть твою Украiно, бачу я святу.

Ти люби своiх людей, вони в тебе вiрять
Та рости своiх дiтей, всi про щастя мрiють,
Дай iм щастя Украiно, ти для них як мати -
Не вбивай своiх людей, заборонь солдатам.

Дай iм щастя Украiно,ти для них як мати -
За кордон iх не гони, долi там шукати
Пригорни iх обiгрiй, своiх Украiнцiв
Хай не жебрають вони на Заходi в Нiмцiв.

Ти чудова та красива як сонячне сяйво
Украiно, моя мати, про радiсть згадаймо -
Щоб вона була в серцях,i у сiльськi хатi
Досить мирних Украiнцiв свинцем поливати.

Я вiд тебе не вiдмовлюсь, бо немаю права
Вiрю в тебе Украiно, станеш ти Держава...
Де з тобою будуть жити в мирi всi сосiди,
Батькiвщину, Украiну нiхто не зобiди.

Дуже хочу ,щоб скорiще ти була держава,
Щоб до тебе повернулись i щастя i слава
I, щоб ми всi Украiнцi щасливими були,
Щоб твоi всi чорнi днi найшвидше минули.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама