Стихотворение «ФОНАРЩИК (ПЕСНЯ) ЛІХТАРНИК (ПІСНЯ)»
Тип: Стихотворение
Раздел: Музыкальная поэзия
Тематика: Авторская песня
Автор:
Баллы: 1
Читатели: 524 +1
Дата:

ФОНАРЩИК (ПЕСНЯ) ЛІХТАРНИК (ПІСНЯ)

Задумчивые тени,
волшебные огни...
Напомнили мне сказки
и чудеса они.
Был свет одушевлённым
любого фонаря.
Их зажигал фонарщик,
гасила их заря.

    Припев:
Открывалась
            фонарная дверца.
            Улыбался
            фонарщик светло.
            И - хватало
            ему искры сердца,
            чтобы городу
            стало тепло...
            (можно 2 раза)

Гуляли по аллеям
степенно господа.
Из лужиц небо пила
счастливая звезда.
Ходил служитель света,
обычный и цветной
фонарик зажигая
под небом и луной.

    Припев.

Изменчивые тени,
бездушные огни...
Едва напоминают
мне чудеса они.
Но - сумерки,
и - верить
хочу, что фонари
фонарщик зажигает,
презрев календари...

    Припев.

Август 2010

* Тема ожидает музыкального
 решения.

ЛІХТАРНИК
(ПІСНЯ)

Незаперечні тіні,
поступливі вогні
минувшість нагадали...
Була в далекі дні
душа у будь-якого
у місті ліхтаря.
Їх оживляв ліхтарник,
гасила їх зоря.

Приспів:
Підливаючи
масла з відерця,
усміхався
ліхтарник було...
Вистачало
йому іскри серця -
щоб містянам
зробилось  тепло.

Алеями гуляли
шляхетні паничі.
З фонтану пило небо
водицю уночі.
Ходив служитель світла
у будень і свята:
ліхтарики палила
його рука свята.

Приспів.

Мов електричні - тіні,
геть без душі вогні...
Тож - див чекати марно,
нема казок мені...
Та - поночі, і віра
бере - що ліхтарі
все ж запалив... ліхтарник:
здались календарі...

Приспів.

Липень 2011

* Тема очікує музичного
 вирішення.


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама