בלילה
פרידה שוטמן
ליד חלון אני יושבת וחושבת –
עכשיו רואה את החיים של האחרים,
שם טלוויזיה דלוקה ומהבהבת,
בדרך כלל פה חלונות שכנים סוגרים.
כבר מאוחר. מלכת הלילה מתעוררת,
החליטה לכסות את כל הכוכבים
עם עננים רכים. סוגרת את הדלת
לממלכה שלה מפני הסקרנים.
הרוח הקרה עוטפת את עירנו
ומתחילים לעוף עטלפים.
כשרק נכנסנו לחלומותינו,
הם צדים עשים ויתושים.
מזמן עצים גדלו לפני החלונות.
בחושך הם כמו צל של ענקים.
ואי-אפשר לראות את החולות
שהסתתרו מאחורי בתים רבים.
כל-כך שקט בלילה בשכונה שלנו...
18/12/23.
|
... с новым годом Фрида...!