Стихотворение «Дума про Украину»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Темы: украинамайданненьковороннягромада
Автор:
Баллы: 4
Читатели: 338 +1
Дата:

Дума про Украину



Ой ти мати моя вiрна, ненько Украiна,
Болить серце, душа стогне у твоего сина
Ты ж,  квiтуча й промениста завши людям грiла.
Була мужня, сильна, вiльна, працювати вмiла.

Пронеслася чорна хмара, попри всяку згоду,
Не з неба чи пiвночi, а якраз зi сходу.
На сади нашi та доли, на струмки й поля.
Мов зола страшна, жорстока,  налетiло вороння.

Стало вожко украiнцям дыхати i жити.
Вороння хоче вiддати всiх унас в наймити.
Все що бачуть, все що квiтне, прагнуть утопити,
Холуiв своiх продажних всюди посадити.

Про свободу, та прикраси, гучно причитають,
Мовлявав, брати, почекайте, скоро покращае.
А великий ворон карка, щановна громадо,
Я насправдi дуже чесный, всiх люблю як брата.

Але справжнi украинцi не вiрять супостатам,
Iх обiцянкам солодким, й продажним щенятам.
Звуть громаду до майдану, голос подавати.
Та виходити на вiче й правду там шукати.

Нi, не стануть украинцi, голову хилити,
Терпiти знущання, та плiтки бандитiв.
Поставили своi намети посеред майдану.
Та сказали в повний голос: досить з нас обману.

Затремтiло вороння,  позвало пiдмогу.
Перекрило всi шляхи, пiдняло тривогу.
I народнi вороженьки, попри всяких слiв,
Вiдiслали до майдану своiх злючих псiв.

Тi трощили та ламали народну громаду.
Не цураясь нi дiтей, нi людського ладу.
Але славнi украiнцi волю вiдстояли.
I бандитськiм нелюдям, дiйсну вiдсiч дали.

Вiдтепер наша громада, свое слово маэ.
I Арсенiй i Олег, народ пiднiмаэ.
I Вiталiй,- наша гордiсть, символ перемоги,
Всеприлюдно там шукають кращоi дороги.

Моi, любi, моi милi, браття украiнцi,
Встаньте разом, будьте гуртом, а не поодинцi.
Перед чороним вороженьком, не схиляйте крила,
Як блаженна Тимошенко, честь не погубила.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама