Стихотворение «БОРЩ І ДЕКОЛЬТЕ»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Темы: шахтаугольгорняк
Автор:
Баллы: 10
Читатели: 221 +1
Дата:

БОРЩ І ДЕКОЛЬТЕ

(Дніпропетровський суржик)

ГУМОРЕСКА

         ***

Я річний завершив план,
З премією нині, -
Розтлумачує  шахтар
Це своєї дружині.

То ж,  з тобою із нагоди
Виконання плану
Ми йдемо, бажана врода,
Прям – до ресторану.

Та, щоб вигляд мала ти,
Начебто… столічна,
Одягнись до смакоти,
Якось… поприлічнєй.

Жінка з думками про те  -
(Треба жару дати ! ),
Вдяглась в плаття з декольте,
Є…  що показати!

А шахтар, сто грам прийняв,
Одягнувся браво  –
Він шкарпетки поміняв
З лівої – на праву.

Тещині духи знайшов,
Збризнувся   ретельно,
Сморід тут  такий пішов
Від того  «коктейлю.

Двері відчинив  швейцар,
Двигають  до  `зали,
Сервіровка – Super Star,
З кришталю  бокали.

Це – не старий вам Союз,
Ллється в залі тихий блюз
І мадам, у платті  - «ню»,
Жваво дивиться в меню.

Забуває  все одразу,
Вибирає  сєльдь  і зрази,
Огород – салати всі,
І – домашньої ковбаси.

І – грибочки під сметанкою,
І – якийсь десерт із слив.
Сервірують в швидкім танку,
Та шахтар  –  їм вже налив.

Крикнув їй: - Давай-но, годі,
Чи, не їла ковбаси ?  
На дієті ж була, вродє?
Чи, ти,  це  усе  з`їси?

Раз у рік таке буває,
З`їм –  уcе, чого  хочу`.
А «на перше» нам подайте –
Українського борщу.

Стільки  їжі   заказали,
Два ще здвинули столи`,
Їм все  за сервірували
Пірамідою – в три шари.

Чоловік – сто грам, й потрошку
Огірочок   наколов,
А вона – столовою ложкою
Маше,  начебто  веслом.

А, як миску заточила,
Просить, щоб несли – іще.
Каже: – Ви переперчили,
Щось у грудях… так пече!

Каже їй офіціант: –
То Ви помилились,
Тітьки  витягніть з борщу,
Бо уже  зварились.

А шахтар сміється: – Мила,
Що ж там трапилось, оте?
То ж, не перцем душу гріло,
То ж – велике декольте.

                 ***
P.S.
Бо ж, якщо у ресторані,
Щось смачненьке ви їсте`,
Не забудьте, милі  пані,
Ви про Те, що – в Декольте.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама