Стихотворение «Віяна»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Любовная лирика
Автор:
Баллы: 8
Читатели: 290 +1
Дата:

Віяна


Я питала у вітра :
«Чи з коханим далека дорога?»
Він бешкетник сміявся ,
забавлявся волоссям моїм
І розвіював світом
Думи – хмари : « Кохатимеш довго!»
Й шепотів : «Може завтра
Стане інший жаданим твоїм?»

Впали хмари із неба.
«То не правда!» -завила зла буря
Й вітер так розігнала,
Що стогнала в жалобі земля.
«Шаленію від тебе!
Незрівнянна ти, навіть в зажурі!»-
Обійняв ,-« Ти впізнала?
Відтепер твій коханий –то я...»

-Ой, підступний ти, вітре!
Загубила з тобою я спокій...
-А навіщо ж питалась?
Чи сумління в коханні цвіте?
Хто скажи може знати
Про твоє майбуття? Але поки..
То  для себе коханку
Я навіяв  і  мріяв про те...

Подивилась в минуле:
«Хто ж ті сумніви сіяв у щастя?»
Шлях проклав  запах мирту
До насправді жахливих отрут.
Наче сном промайнуло
Одкровення, любові причастя»
«Хто довірився  вітру,
Той поринув у вир переблуд...»

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама