Стихотворение «Шануй, мiй народе, мову»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Читатели: 221 +1
Дата:

Шануй, мiй народе, мову

Люди, та ми ж з України,
у нас Україна одна,
отож не кажіть ви "здрасті",
а тільки лиш ДОБРОГО ДНЯ.
Ну мова ж така прекрасна,
співоча, для нас єдина,
запитуйте тож не "время",
а просто КОТРА ГОДИНА.
Нехай до всіх вас приходить
РІК НОВИЙ у січні, люди,
а то щось ми часто чуєм
"год новий" чомусь усюди.
ЯЛИНКУ ви наряджайте
на свято це, а не "йолку",
на ній зелененькі будуть
хай ГОЛКИ, а не "іголки".
Давайте СНІДАТИ вранці,
бо що то за "завтрак" слово,
не "кушать" давайте- ЇСТИ,
любіть українську мову.
Про "ужин" ви всі забудьте,
ВЕЧЕРЯЄ в нас родина,
в нас Україна- ДЕРЖАВА,
вона не "страна". КРАЇНА.
Шануй, мій народе, МОВУ,
"язик" хай цінують інші,
і знають, що українці,
від інших нічим не гірші.

14.01.2016р.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
Комментариев нет
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама