NOAPTEA TĂMĂDUIRII* - Vasile BÂCU
În noaptea când Luceafărul
ne trimite în inimi buna vestire
Poetul se plimbă pe străzi de mână cu Veşnicia.
E noaptea Tămăduirii!
Voi, acei rătăciţi în blestemata împărăţie a înstrăinării,
În întunericul urii faţă de frate şi mamă,
Apropiaţi-vă şi lăsaţi să vă cadă
în sufletele însetate
stropii de apă vie.
Şi voi, martiri ai graiului matern,
care duceţi de secole coarnele plugului,
stropind cu lacrimi pământul plin de strămoşi
şi în loc de blesteme aţi îngânat doine,
Apropiaţi-vă!
În noaptea aceasta rănile voastre
se vindecă,
Iar disperarea trece prin magica metamorfoză
şi se transformă într-o rază de Speranţă.
-------------------------------------
* Ноаптя тэмэдуирь
| Реклама Праздники 2 Декабря 2024День банковского работника России 1 Января 2025Новый год 7 Января 2025Рождество Христово Все праздники |
У албанцев очень яркие образы..Они таки не понимают, что глупость она тоже сияет, вот и лепят что попало..
.