Стихотворение «Еврокорыто»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Оценка: 5
Баллы: 2
Читатели: 71 +1
Дата:

Еврокорыто


Еврокорыто

Бойко Валерий Петрович

Ой, на горi вiтер вiе...
Дерева згинае
Нiхто тебе Украiно
За рiдну не мае.

Покинули нетямущу
За кордон подались,
Вiд гражданства твого вже
Давно вiдказались.

Хто у Польщi заробляе,
А бiльшiсть в Росii,
Хто в Iталiю подався
Плекае надii.

Колись жила ти, цвiла,
В Славянськiй сiм i
Серед рiвних, була рiвна...
Тепер, бунтарi.

Украiна та Росiя -
Бiлорусь, ще з нами
Всi росли та розвивались,
Як дiти у мами.

Одна майже мова в нас
З одного корiння
Кров едина теж у нас,
Неначе насiння.

Украiнi cтало мало
Ось цього багатства...
Тай пiшла шукати путь,
До другого царства.

До Америки пiшла,
Щоб ii служити
Задарма там думаеш,
Будеш  iсти й пити?

Захотiлося ж  тобi
Крiм добра, ще й жита...
А там фляки будеш доiдати
Iз Еврокорита.

Вже Америка вселилась
В життя Украiни,
Лиш чекае, що в Славян
Iхня дружба згине.

Ти продалась Украiно,
Твоi кукловоди -
Бо вони тебе нелюбдять,
Бо другоi вроди.

Убивають тебе всю,
Ти вся гола, бита -
Будеш рада тим огризком,
Що з Еврокорита.


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     21:59 20.06.2023
Книга автора
Абдоминально 
 Автор: Олька Черных
Реклама