Стихотворение «Кіт на даху »
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Философская лирика
Автор:
Баллы: 4
Читатели: 61 +1
Дата:

Кіт на даху

Якби колись я став котом,
Де б хотів, там гуляв,
Хтось би мене пригостив молоком,
І померти б не дав.

Мокла б моя довга шерсть,
Під осіннім дощем,
Шукати поїсти, що за честь?
Десь там неясним днем...

І на верхівках сухих тополь,
Ховався би від собак,
Може й не боявся б знов,
Цих жорстоких ватаг.

Шльопав босим, коли снігопад,
Липкий на круглій землі,
І зустрічав би сонця спад,
На даховій в пилу горі.

Вив би під вікнами ранньою весною,
Бився часом із чужинцями,
З дахом дірявим над головою,
Життя проживав би роками..

Я б дощі з грозою не любив,
Вітру холодного скрип,
До шуму трамвая з безліччю чорнил,
Так би і не звик.

Якби колись я став котом,
Сам по собі б гуляв,
Хтось пригостив би мене молоком,
І померти б не дав..

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     22:07 13.07.2023 (1)
Не поняла, я ж уже читала его, только на русском!? 
     22:13 13.07.2023
Да
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама