Произведение «ЗОДИАКАЛЬНАЯ ПСАЛТЫРЬ. ШЕСТОПСАЛМИЕ ВОДОЛЕЯ» (страница 2 из 4)
Тип: Произведение
Раздел: Эссе и статьи
Тематика: Религия
Автор:
Оценка: 4
Баллы: 1
Читатели: 2350 +2
Дата:

ЗОДИАКАЛЬНАЯ ПСАЛТЫРЬ. ШЕСТОПСАЛМИЕ ВОДОЛЕЯ

сохранит тя Вышний, покрыют крылия Агер Его руку десную твою.

Сохранит Душу человека Бог в жизни и смерти твоей. Бог хранит вхождение твоё в Мыр и исхождение твоё в живот вечный, от ныне и во веки.

Исповемыся Тебе, Боже, усты многими, и посреде Рода нашего восхвалим Тя, яко преста одесную Рода человеческого, грядущаго во Имя Твоё Святое.



ПСАЛОМ ВОДОЛЕЯ - ЧЕТВЕРГ

Благословил меня, Боже, не остави молитву мою по милости Своей от меня. Блажени боящиися Бога, ходящии в путех Его. Вся земля да поклонится Тебе и поёт Тебе, да поют же людие Имени Твоему, Вышний.
Приидите, боящиися Бога, поведаю вам и услышите, елика сотвори Души человека. Приидите и видите дела Бога , коль велий в советех сынам человеческим. Благословите языцы Отца Рода , услышан сотворите Глас Славы.
К Вышнему усты моими воззвах , вознесох языком , положшаго Душу в живот , не давшего во смятение ног моих. Рех Богу: коль Велия дела Твоя? Во множестве силы Вышнего покорятся Богу врази Рода моего.
Владычествуешь еси силою Своею во веки. Очи Твои на языки призираете, преогорчевающии Бога да не возносятся в себе. Ложь аще узришь в сердце твоём, ведай, тогда Бог не услышит тя.
Труды плодов земных снеси: блажен еси, и добро тебе будет. Сего ради услыша мя Бог, внят гласу моления, яко искусили ны, разжегли ны , якоже разжизается сребро. Введоша ны в сеть, положиша скорби на хребте нашем. Возведоша беззаконныя местники на главы наша, проидохом сквозе огнь и воду, и Ты, Боже, извел еси ны в покой.
Войду в Дом Твой с жертвами, воздам Тебе молитвы, яже изрекосте устне мои, глаголаша уста в скорби . Сожжения тучна вознесём Тебе, Боже ,: беззаконныя местники и лукавыя выродки из среды своей.
Да будут жёны наши, яко лозы плодовиты в странах Дому Твоего. Сынове наши, яко рождия на Столпе Рода , окрест трапезы Твоея. Се тако благословится человек бояйся Бога.

Благословит тя Вседержитель от святой горы Сияр, и узриши благая Ыерусалима вся дни живота Твоего, и узриши сыны сынов твоих. Мыр на грядущих во Имя Вышнего.



ПСАЛОМ ВОДОЛЕЯ - ПЯТНИЦА

Боже, услыши молитву мою, вопль мой к Тебе да приидет. Не отврати Лица Твоего от мене: воньже аще день скорблю, приклони ко мне ухо Твоё: воньже аще день зову Тя, скоро услыши мя.
Да отставят от мене раны врази моя: от крепости бо руки их аз исчезох. Онемех пред ними, и смирихся со злом, и умолчах от благ Твоих, Боже, и болезнь во мне обновися. И ныне, кто терпение моё , не Ты ли, Бог и Отец рода моего? Состав мой, Вышний , от Тебя есть.
Онемех пред беззаконием, не отверзох уст моих, кои Ты сотворил . Забдех и бых яко птица, особящаяся на здании, и дние мои яко тень уклонишася от земли, и аз яко сено изсхох. Исчезоша яко дым дние мои, и кости моя яко сушило сосхошася.
От гласа воздыхания прильпе кость плоти моей. Уязвен бых яко истоптанная трава, и изсше сердце моё, и забых снести хлеб мой, зане хлеб чужой яко пепел ядях, питие с плачем растворях.
Уподобихся неясыти пустынней, бых яко нощный вран на нырищи. Скажи ми, Боже, кончину мою и число дней моих, кое есть? Да разумею, что лишаюся аз? Услыши молитву, Боже, слёз моих не премолчи, дабы не бысть мне пресельником на земли и пришлецем в Роде, а бысть вкупе со отцами моими.
От беззаконий избави мя, в поношение безумцу аз дал себя. Се пядями измерены положил дни моя, и состав мой ни во что вменил пред Тобою, обаче во всяческой суете умирает сердцем человек живый.
Где и убо образом ходит человек, обаче всуе мятётся: сокровищствует, и не весть кому собирает их. Во обличениих о беззаконии наказание человеку, обаче истаял яко паук в паучине своей Душу человека: всуе живёт мятущийся на земли.
Отвеща ему Бог на пути крепости его, умаление дней возвести ему. Рех Богу: не возведи мене во преполовение дней Рода дней моих: в Роде правежном лета Твоя.
Сохраню пути моя, еже не согрешати ми языком: положих устам хранило, внегда востати грешному предо мною. Весь день поношаху ми врази, и хвалящии мя кляняху мя: дабы ослаблен бых почил аз на земли, прежде даже не отьиду; и ктому не буду от гнева Твоего: яко вознёс и низвергнешь мя.
Сердце согреяся во мне, в поучении моём разгореся огнь. Глаголах языком моим: Ты, Боже, во век пребываеши, память Твоя в Род и Род. Призре на молитву смиренных пред Тобою, не уничижи моления их.
Яко приниче с высоты Святыя Своея, Вседержитель с Небес на землю призре, услышати воздыхание окованных премудростию Его, разрешити от уз греха сыны умервщлённых врагами Рода.
Возвестити со святой горы Сияр Имя Вышнего, Славу Его во Ыерусалиме. Яко созиждет Бог Гору Святую , явится во Славе. Воскреснет Род Твой, Боже, егда ущедриши Сияр, яко время ущедрити ея, яко прииде время.
И убоятся лукавыи Имени Вышнего, и власти земстии славы Твоея.
Внегда собратися людем вкупе и князи придут во страхе поработати Ты.
Яко благоволиша грядущии во Имя Твоё Камень Рода в Ыерусалиме, Жертвенник Святой ущедрят.
В зачале Ты, Боже , Небеса основал , и дела Руку Твоею суть земля. Та погибнут, Ты же пребываеши, и вся яко риза обетшают, и яко одежду свиеши я , и изменятся. Ты же тойжде еси, лета Твоя не оскудеют. Сынове людей Твоих в Род праведный вселятся, и семя их в нём во век исправится. Да напишется сие в род ин, и людие праведныи восхвалят Бога.



ПСАЛОМ ВОДОЛЕЯ - ВОСКРЕСЕНЬЕ

Исповемся Тебе, Боже, сердцем , повем чудеса. Возвеселюся и возрадуюся о Тебе, пою Имени Твоему, Вышний. Бог во век пребывает, уготова на суд Престол Царствия Небесного , и Той судити имать вселенней в правду, судити имать людем в правоте. Да уповают на Тя, Боже , ведающии Имя Твоё, яко не остави взыскающих Отца Рода.
Пойте Богу, живущему на Святой Горе Сияр, возвестите во языцех начинания. Яко да возвещу Славу во вратех дщерям Ыерусалима, возрадуемся о Спасении ближних . Яко сотворил еси суд мой, и прю с беззаконными, сел на Престоле, судяй Правду.
И бысть Бог прибежище убогому, Помощник во благое время и в скорбех. Желание убогих услышал еси, Боже, уготованию сердца их внят ухо Твоё. Дабы воскрес Род праведный, не укреплялся суетный местник, не судилися языцы пред Тобою.
Яко взыскаяй крови людей Твоих помяну, не забыл звания убогих. Постави Законоположителя над ними: да разумеют языцы, яко ближнии друг другу суть. Да рекут избавленнии Богом, ихже избави из руки врага, и да пожрут Ему в жертву Правды беззаконных, да возвестят дела Его в радости, да славят Бога за милость Его, чудеса сыновом человеческим.

Да вознесут Его в церкви людстей и на седалищи старец восхвалят ! От стран собра их, от восток и запад, и севера, и моря.
Заблудиша в пустыни безводней, пути Града обительного не обретоша, алчуще и жаждуще правды, душа их в них исчезе. И смирися в трудех сердце их, и изнемогоша и не бе помогаяй. Брашна лукавых возгнушася душа их, и приближишася до врат смертных, и седяша во тме и сени смертней, окованныя нищетою и железом, яко преогорчиша Словеса Небес , совет Вышняго раздражиша.
И воззваша к Богу, внегда скорбети им, и от нужд их избави , изведе из тьмы и сени смертныя, и узы их растерза. Восприят их от пути беззакония , беззаконий бо ради местников со злом и ложью смиришася.
Сокруши Бог врата медная и вереи железныя сломи. Посла Слово - Сына Единородного и исцелил их, избави от растлений, настави на путь прав, войти во Град обительный. Помилуй нас, Боже, виждь смирение наше пред Тобою, вознеси от врат смертных.
Внегда возвратитися врагам нашим вспять, да изнемогут и погибнут от ярости Рода праведного. Знаем есть Бог судьбы творяй, в делех руку своею увязе грешник. Углебоша лукавыи местники в пагубе, юже нам сотвориша, в сети сей, юже скрыша праведному, увязе нога их. Да возвратятся грешницы во ад, языцы забывающии Бога.

Запрети Бог лукавство, и погибе нечестивый, яко насытил душу тщетою, имя его потреби. Врагу оскудеша оружия в конец, и грады суетныя разрушил еси, погибе память их с шумом.
Яко не забвен пред Тобою праведник, терпение убогих не погибнет до конца . Внегда гордитися местнику, возгорается и умелый, увязают в советех, яже помышляют: восходят до небес и нисходят до бездн, душа их в злых таяше: смятошася, подвигошася, яко пияный, и мудрость их беззаконием поглощена бысть.
Яко хвалит ся грешный в похотех души своея, и обидяй благословим ся. Егоже проклятия уста полна суть, и горести и льсти, под языком его труд и болезнь. Рече бо в сердце : не подвижуся от рода в род без зла.
Оскверняются путие его на всякое время, отьемлются судьбы Рода от него: мнит, враги своими обладает. Раздражи Бога грешный, мнит, по множеству гнева не взыщет Бог на нём: несть Вышнего пред ним.
Приседит местник в ловительстве с богатыми в тайных, еже убити неповиннаго, очи его на умелого призираете. Ловит в тайне, в ограде лукавства , еже восхитити умелого, внегда привлещи его в сети своей.
Смирит умельца, преклонится той и падёт, тогда лукавому обладати убогими. Рече бо в сердце : забы Бог, отврати Лице Своё, не увидит.

Да воскреснет, Боже, Род праведный , да вознесётся Десница Высокая , не забуди убогих Твоих.
Чесо ради прогнева местник Бога ? Рече бо в сердце своём: не взыщет. Видиши, яко Ты болезнь лукавых и ярость рода праведного сматряеши, да предан будет в руце Твои, Тебе оставлен умелый, сиру Ты буди Помощник.
И поможе убогу умелый, и положи их, яко овцы отечествия. Да сокрушат мышцу грешному и лукавому, да взыщутся и обрящутся греси их.
Положил есть реки в пустыню, и исходища водная в жажду, землю плодоносную в сланость, от злобы живущих на ней. И умалишася, и озлобишася от скорби, зол и болезни.

Излияся уничижение на князи их, и облазни я по непроходней, не по пути. Бог Царь во век и в век века, погибнете лукавыи от Правды и Силы земли Его.

Сходящии в море в кораблех, творящии делания в Водах многих, тии видеша дела Божия и чудеса Его во глубине. Рече, и ста дух бурен, и вознесошася волны Его, и повеле бури, и ста в тишину, и умолкоша волны Его. И возвеселишася, яко умолкоша, и настави их в пристанище хотения Своего.

Положил пустыню во езера водная, и землю безводную во исходища водная, и насеяша сёла, и насадиша виноград, и сотвориша плод житен. И благослови их, и умножишася, и скот их не умали.

Насели тамо алчущых Правды, и составиша грады обительны: да судят пред Тобою смиренно и праведно, да не приложит ктому величатися суетный на земли. Узрят правии и возвеселятся, и беззаконие заградит уста своя. Премудрыя сохранят сия, яко уразумеша милость Вышнего.


Заканчивается Знак Водолея 18 февраля. 19 февраля с 1 ночи до 3 читается уже Шестопсалмие Рыбы. Время, что называется, позднее и потому можно читать Псалмы Рыбы под другим Знаком Воды, под Раком с 9 до 11, или же под Скорпионом с 17 до 19.


Прокомментирую Псалмы Водолея. Читать комментарии можно под Псалмами. Интернет позволяет вернуться к Псалму сначала, а уж после возобновления в памяти Псалма, читать комментарии под Ним.


К ПСАЛМУ ВОДОЛЕЯ - ПОНЕДЕЛЬНИК.

Вначале следует единое Обращение к Богу и ближним, единым в Душе Рода человеческого. Указывается Время Благоволения Свыше... Лицо Сына Божия, все Силы Творения.

Затем говорится о беззаконных, с которыми безполезно бороться постом и при помощи мирских властей, при помощи коих "нужно отдать, что у них не брал". Вот эти нечестивые и отношения с ними - и есть глубокие воды


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     19:47 18.02.2015 (1)
2
ЗОДИАКАЛЬНАЯ  ПСАЛТЫРЬ

Разе слово "псалтырь" не мужеского рода,
а уже нынча бабьего?
Не-не, не по приколу.
     23:38 18.02.2015
По разному можно сказать о Святой Псалтыри. Иудей монотеист предпочитает мужской род.
Книга автора
Абдоминально 
 Автор: Олька Черных
Реклама