Стихотворение «Про що ти мрієш, лист осінній...»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Городская лирика
Темы: осень
Автор:
Баллы: 9
Читатели: 308 +1
Дата:

Про що ти мрієш, лист осінній...

Про що ти мрієш, лист кленовий,
Гойдаючись від вітру на гіллі?
Чи мрієш впасти перехожому під ноги
і бути втоптаним безжалісно в багні?
 
Чи хочеш відбитком ти стати
На чорнім, вмитому дощем асфальті,
Так ніби фото чорно-біле
На свіжій ще газетній шпальті.
 
А, може, мрієш, друже мій самотній,
Про сміх дитячий щирий і дзвінкий,
Про теплі й ніжні малюків долоні,
Що з листя восени плетуть вінки?
 
А може, все ж про те твої думки,
Як розгадати таємниці всі дівочі?
І мрієш ти потрапити між сторінки
Її щоденника, й заглянути їй в очі.
 
І там залишившись надовго
Закладинкою поміж сторінок,
Нагадувати їй, що все проходить,
Засохне все, як жовтий той листок.
 
Гойдає вітер гілку, а на ній
Останній жовтий лист кленовий мріє…
Про що? Лиш знає він про це один..
Але… Живе у нім надія…
28.10.2012

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     14:37 10.12.2016 (1)
Мріє лист кленовий з клином журавлиним полетіти в небо, десь за горизонт, думає, що знайде, ті краї чудові, де вічнозеленим і завжди щасливим є його прекрасний лИстяний народ )
     16:29 11.12.2016
Мабуть. і про це також)))
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама