Произведение «Сирко» (страница 4 из 4)
Тип: Произведение
Раздел: По жанрам
Тематика: Рассказ
Автор:
Читатели: 846 +1
Дата:
«Сирко»

Сирко

... — хмикнув отаман потягуючи пиво.

— На війні як на війні...

— À la guerre comme à la guerre. Згоден. Золото при вас?

— Ста монет вистачить?

— Хіба, що на дорожні витрати. Але заради такої справи, додам ще і свої гроші.

— Спасибі, пан отаман.

— Та нема за що ... І до речі, Ви не бажаєте, паночка, переспати зі мною, скріпивши таким чином наш союз? — несподівано запитав отаман.

— Я думала, що Ви мені це так і не запропонуєте. З моїм великим задоволенням. Чур я зверху.

— А ось це вже, як карта ляже. Воруши, курва, батонами. Я тобі покажу як козаки-характерники баб гребуть.

— А як же я, дядьку, — несподівано пролунав голос небожа.

— Тьху ти ... Про тебе-то я і забув, — сплюнув з досади отаман, і звертаючись до паночко, запитав. — Двох, курва, потягнеш?

— Легко. Пішли до спальні. Тільки в ліжку не курити. Не люблю, коли гасять недопалки об мою голу дупу.

— Ух ти, яка ти, жартівниця-пустунка, — пожартував Сірко і смачно ляснув, паночку по її пишной дупі. Від отаманського ляпаса жіноча дупа затряслася дрібним тремтінням і пішла брижами, а панночка опустила руку і взяла отамана за причинне місце, яке відразу здибилось бугром.





Так вони і вийшли з кабінету, майже бігом пройшли по коридору, піднялися вузькими сходами на другий поверх. Темний коридор привів їх до дверей, за якими і була спальня. Якщо не брати до уваги вікна, великому ліжку і дзеркального трюмо з пуфом — в тій спальні нічого більше не було. Спартанська обстановка для занять сексом на великому траходромі.

— Ну і чого ти чекаєш, курва, особливого запрошення? — скидаючи сорочку, знайдену біля смітника, запитав Сірко

— Вам би, пане отамане, не завадило б прийняти баню. Аж надто від вас міцним кінським духом тхне. Двері навпроти. А я поки зроблю на швидку руку невелику випивку-закуску. Малець, тебе це теж стосується.

— Не розслаблюйся, ми швидко, — сказав Сірко виходячи з небожем зі спальні.



Баня виявилася невеликою кімнатою в якій знаходилася якась ємкість з водою. Нашвидку обмившись в ній, вони витерлися якоюсь ганчіркою яка висіла на стіні і вже хотіли повертатися до спальні, як раптом по коридору хтось затупотів і пролунали чиїсь гучні голоси. Потім почувся грохот вибітої двері і жіночий вереск.

— Валім звідси по швидкому — це по нашу душу, — прошепотів Сірко своєму небоже і відкривши вікно м’яко стрибнув з другого поверху.

— Ось і под’ебнулісь, — похмуро пожартував небоже приземлившись поруч зі своїм дядьком отаманом.

— Не скул, хлопі. Все що нам треба ми дізналися. Пора повертатися. Світає.

— А як же господиня шинку? Ми їй, що не допоможемо?

-Це не наше час, а значить і не наша війна. Та й цей часовий портал може в будь-який час закритися. Побігли швиденько до дому.



Часто озираючись назад, остерігаючись погоні, козаки дотримуючись темних місць побігли по вулиці на околицю міста, на якій, як пам’ятав отаман, стояв ліхтарний стовп з бляклою лампою. Добігши до нього вони пірнули в рятівну темряву і через мить опинилися в степу. Пробігши ще за інерцією кілька метрів отаман Сірко зупинився і озирнувся назад. Місто-примара зник.





На наступний ранок козацькі полковники зібралися в коло і з великою увагою слухали свого кошового отамана Сірка, який після безсонної ночі, був похмурий і неговіркий. Покурюючи свою трубочку він неквапливо розповілав про те, шо побачив:

— Усі ви, браття, знаєте, що я зі своїм небожем ходив вночі в розвідку в примарне місто. Повинен вам сказати, браття, що багато чого цікавого ми там побачили. Але ще більше ми отримали інформації, про те місто-примару, якої я і хочу поділитися зараз з вами. Потрапили ми з моїм небожем в майбутнє, бачили там величезні багатоповерхові будівлі, вулиці освітлені холодним світлом, за якими їздили саморушні візки ...

— Як саморушні, що так і їздили без волів? — перебив хтось із полковників свого отамана.

— А ось так і їздили без коней і волів, тільки гуркотіли і диміли вони дуже сильно. А по небу літали залізні, блискучі птахи, що не махали крилами, а у деяких, так їх взагалі не було і були вони схожі на стрекозлів-метеликів.

— Святий Боже, свят, свят, свят — витівки нечистого, — захрестилися полковники.

— Та які там витівки нечистого, кажу ж я вам — це механізми майбутнього, в якому будуть жити наші нащадки. Що ні зрозумілого?

— Ти, батьку, не сердься, але нам з нашим розумом — цього не зрозуміти. Розповідай далі.

— Та шо там далі розповідать...? Ті запроданці и засранці живут без вери та честі Жага до грошей им усе застіла. Христопродавці — воюют не з турком басурманом і ляхами, а сами з собою. Тьху на них. Збирайтеь швиденько, шановнэ товариство, до походу. Нас чекають дома жінки та дітлахи. Треба більш часу приделять їх вихованю. Шоб не переродився наш славний рід казачий в торгаші в жидів, без роду та племені. По конях. А мені ще треба на один хутір заїхати до Распути ... Ех і рубану я там тих юд та запроданців.



Козаки сіли на своїх коней і заспів пісню, як примари розтанули в мареві нескінченного українського степу.





«Ой на горі та женці жнуть,

А попід горою,

Яром-долиною

Козаки йдуть.

Гей, долиною,

Гей, широкою,

Козаки йдуть.



Попереду Дорошенко

Веде своє військо,

Військо запорізьке,

Хорошенько.

Гей, долиною,

Гей, широкою,

Хорошенько.



А позаду Сагайдачний,

Що проміняв жінку

На тютюн та люльку,

Необачний.

Гей, долиною,

Гей, широкою,

Необачний.



«Гей, вернися, Сагайдачний,

Візьми свою жінку,

Віддай тютюн-люльку,

Необачний!

Гей, долиною,

Гей, широкою,

Необачний!»



«Мені з жінкою не возиться,

А тютюн та люлька

Козаку в дорозі

Знадобиться!

Гей, долиною,

Гей, широкою,

Знадобиться.



Гей, хто в лісі, озовися!

Та викрешем вогню,

Та закурим люльку,

Не журися!

Гей, долиною,

Гей, широкою,

Не журися!

Сірко з нами — підтягнися.»


Поддержка автора:Если Вам нравится творчество Автора, то Вы можете оказать ему материальную поддержку
Разное:
Реклама
Книга автора
Жё тэм, мон шер... 
 Автор: Виктор Владимирович Королев
Реклама