Стихотворение «Беларуская зiма, 2 вершы»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Пейзажная лирика
Автор:
Баллы: 27
Читатели: 21507 +1
Дата:
Стихотворение «Беларуская зiма,  2 вершы» самая читаемая(51) работа за сутки
14.01.2021

Другие значения: 
13.11.2020 (значение 148), 12.11.2020 (значение 110)
3

Беларуская зiма, 2 вершы

1.

Зiма  скавала  рэчак   бег,
Iльдом  пакрыла  лужыны  старанна.
Цалуя  дрэў  ласкава  раны,
схавала  iх   у  iскрысты  снег.

У  новай  вопратцы  абшар
працягвае  да  сонца  голле.
И  раптам  стала  наваколле
адлюстраваннем  нашых  мар.

Цудоўныя  насталi  днi,
i знiкла  з  сэрца  злая  скруха.
I льецца зiмнi звон у вуха
чароўнай  гэтай  цiшынi.



2.

Выпаў у полi чысты снег,
радуюць  нас  сонцам  днi.
Тройкi   ў  санях   хуткi   бег
не  парушыць   цiшынi.

Бьецца  ветрык   у  мае  вуха,
слепiць  вочы  наваколле,
ўляцела  з  душы  скруха,
iнеем  заззяла  голле.

Ў  срэбра  з  iскрами  абшар
апрануў  мароз  старанна.
Кругам   галава  ад  мар,
загаiлiсь   у  сэрцы  раны.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама