Przypomnienie
wtedy
nawet wiatry
wiły sobie pośród pączków
na drzewach gniazda
z nieba sfruwały
krokusy mleczne stokrotki
lecz my
niczym kwiaty magnolii
nie potrafiliśmy
wydać
owocu
Напоминание
тогда
и ветра себе вили
гнезда меж почек
на дереве
с неба слетали
крокусы млечные маргаритки
мы даже
цветы магнолии
не заставили
дать
плоды
пер. Н. Валетиной
| Помогли сайту Реклама Праздники |