Стихотворение «БIЛЯНИ.»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Читатели: 271 +1
Дата:

БIЛЯНИ.

БIЛЯНИ.

Бойко Валерий Петрович

Я Бiляни згадую своi...
Де городи бiгли всi до рiчки
Де текла Лозова повноводна,
По дорозi дати всiм водички.


Бiляни  великi, зеленi -
Ген видно вдалi  Синiй Яр -
Село наше свiтле, просторе
Над рiчкою нiжився пар.

У центрi села, Оболоння -
Там грали в футбол школярi,
А поруч ходили поважно,
На тонких ногах журавлi.

Бiляни, Бiляни,Бiляни...
Сiяло нам сонце з гори
Найкраще село Украiни,
З тих пiр, в тi часи в дiтвори.

Бiляни, село мое гарне -
Цвiло все пiд небом, садами
Соловi просиналися рано,
Iз сонцем, та моiми батьками.

Протiкала Лозова, скрiзь тремби -
Гранiт на Опустi ласкала,
По пiску,  в Гринькiв Яр вона бiгла
Немов мавка, босою втiкала.

Левада, на нii лелеки -
Обслiдують трави зеленi,
Ми йдемо з батьками i братом
I в мене е пряник, в кишенi.

Я згадую дiм, та криницю -
Квiтки в весняному розмаi,
Батькiв своiх рiдних та брата,
Те мiсце, де батькiвська хата?

Колись, де ми  бiгали з братом,
Танцювали лелеки крильми -
З Володею, разом як птахи
Кружилися в танцi i ми.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама