Стихотворение «Прачнiсь »
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 225 +1
Дата:

Прачнiсь

Пачні з сябе, пачні з сябе
І колішнія ветры здзьмуць цябе
Ў вір твайго ж пераканання...
Што ты такі жа, як усе,
Усе, хто ў сэрцы не збярог
Ні роднай мовы, ні каня, ні рыцара яднання...
Пачні з сябе, пачні з сябе
І, мабыць, адрадзіцца зможаш.
Калі не шэптам скажаш ты сабе,
А ў голас! У голас!...
Што існуе народ такі, што існуе,
І беларускім ён завецца!
А ты, а ты - яго ты сын!
І гэтым трэба, трэба ганарыцца!

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
Комментариев нет
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама