Живі легенди
Лелеки поверталися додому,
Кружляли , ніби в танці, над селом.
Віталися, раділи, розмовляли -
Здавалося, що били нам чолом.
Гніздечка сумували довгу зиму,
Тремтіли від морозів і дощів.
І все ж, надію мали і чекали
На весну і закоханих птахів.
Ми теж чекали, довго виглядали:
- Де наші янголи, родинні піснярі?
Коли на крилах ви нам радість принесете,
Що подаруєте весняної пори?
Мої брати, сестрички мої любі!
Злітайтеся, обідати вже час,
З криниці принесемо вам водиці,
Спускайтеcя, запрошуємо вас!
Нам розкажіть про світ, нові пригоди,
Як проживали у заморських ви краях?
Чи вас не кривдили, чи добре зустрічали?
І як прощалися: з сльозами на очах?
Ми вас побачили - і душі заспівали,
Мов крила виросли й до неба піднялись.
В полоні музики, гармонії, любові,
З братами меншими ми долями сплелись...
Чудове свято, гомін на подвір,ї,
Радіють і дорослі, і малі...
Жеве легенда, що лелеки білокрилі
Приносять людям щастя на землі!
20.09.2010р
АСІ |