Стихотворение «Крым… Крым…»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Пейзажная лирика
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 266 +1
Дата:
Предисловие:
ПРОДОЛЖЕНИЕ... СбОрНиКа          ПРАЦЯГ ЗбОрНiКа
Сказки + Стихи...    Казкi + Вершi...

Крым… Крым…

Крым…004
004   Крым…   004

13 января 2003 года                                                                                                                                                                          13 студзеня 2003 года


Прекрасный край украинской страны,
Что раскинулся на полуострове чудесном,
Где дышится легко здоровым воздухом морским.
Тот край зовется Крымом, Крымом дорогим…

Выдатны край ўкраінскай краіны,
Што раскінуўся на паўвостраве цудоўным,
Дзе дыхаецца лёгка бадзёрым паветрам марскім.
Той край завецца Крымам, Крымам любым...


Люблю твои горы – гору Медведь в Гурзуфе,
«Ай-Петри», что тянутся в небесные высоты,
Ту Ялту прибрежную, Алушту и Алупку с Перекопом,
Бахчисарай великолепием своим манит к себе.
И Ласточкино гнездо, что на пиках гор морских раскинулось,
И море Черное со здравницами к себе пленит –
О, Крым, душа моя всегда с тобой навеки неразлучна…

Люблю твае горы – гару Мядзведзь у Гурзуфе,
«Ай-Петры», што цянуцца ў нябёсныя высі,
Тую Ялту прыбрэжную, Алушту і Алупку з Перакопам,
Бахчысарай харастлівасцю сваёй маніць да сябе.
І Ластаўкіна гняздо, што на піку гор марскіх размясцілася,
І мора Чорнае палоніць да сябе са здраўніцамі –
О, Крым, душа мая заўжды з табою навекі неразлучна...


Прекрасная страна – крымская земля,
С дворцами царскими, усадьбами дворян,
С незабываемым военным городком морским – Севастополем
И, конечно, с народом приветливым, любезным,
Который рад всегда встречать на полуострове морском – Крым…

Цудоўная краіна – крымская зямля,
З палацамі царскімі, усадзьбамі дваран,
З незабыўным вайсковым гарадком марскім – Севастопалем
І, канешне, з людам прыветлівым,
Які рады заўжды сустракаць на паўвостраве марскім – Крым...


13 часов 47 минут                                                                                                                                                                                    13 гадзiн 47 хвілiн
Послесловие:
Продолжение следует...   Працяг будзе...

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама