Стихотворение «Утро... Раніца...»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Пейзажная лирика
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 290 +1
Дата:
Предисловие:
ПРОДОЛЖЕНИЕ... СбОрНиКа          ПРАЦЯГ ЗбОрНiКа
Сказки + Стихи...    Казкi + Вершi...

Утро... Раніца...

Утро... 003
003   Раніца...   003


09 января 2003 года                                                                                                09 студзеня 2003 года


В дымке голубой небеса проснулись
И рассвет прекрасный с солнышком всходящим.
По дорожке сельской мчится велосипед,
Рассекая колесами пыль деревенскую.

У блакітнай дымцы нябёсы прачнуліся
І світанак харастлівы з сонейкам узышоўшым.
Па дарожцы сельскай веласіпед імчыцца,
Коламі рассякаючы пыл вясковы.


Утро начинается с ласточками, стрижами,
Порхающими в чистых и безоблачных
Голубых просторных небесах.
Где-то в лесу песню кукушка пропоет,
И петух голосистый закричит: «Кукареку!»…

Раніца пачынаеца з ластаўкамі, стрыжамі,
Якія пархаюць у чыстых і бязвоблачных
Блакітных прасторных нябёсах.
Недзе ў лесе песню зязюля праспявае,
І певень галосны закрычыць: “Кукарэку!”...


Замычит корова, лошадь заржет,
Куры закудахчут, гуси вместе с утками закрякают.
И проснется вместе с ними весь народ здешний,
Маленькие и взрослые, пожилые и старые,
А затем начнется трудолюбивая деревенская жизнь…

Замычыць карова, заржэ кабыла,
Закудахчуць куры, качкі разам з гусямі закракаюць.
І прачнецца з імі разам тутэйшы ўвесь люд,
Маленькія і дарослыя, пажылыя і старыя,
А затым пачнеца працавітае вясковае жыццё..
.

09 часов 29 минут                                                                                                         09 гадзiн 29 хвілiн
Послесловие:
Продолжение следует...   Працяг будзе...

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама