Стихотворение «Санкт – Петербург Санкт – Пецярбург»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Городская лирика
Автор:
Баллы: 6
Читатели: 367 +1
Дата:
Предисловие:
ПРОДОЛЖЕНИЕ... СбОрНиКа          ПРАЦЯГ ЗбОрНiКа
Сказки + Стихи...    Казкi + Вершi...

Санкт – Петербург Санкт – Пецярбург

Санкт – Петербург 006
006   Санкт – Пецярбург   006

27 января 2003 года                                                                                                27 студзеня 2003 года

Когда – то давно на болотистых землях
Воздвигнут был город прекрасный
В Северной части Европы
Великим царем Великой Руси –
Петром Великим, Великим!

Калісьці даўно на землях балоцістых
Збудаваны быў горад выдатны
У паўночнай частцы Еўропы
Вялікім царом Вялікай Русі –
Пятром Вялікім, Вялікім!


И пусть говорят, что построен он
На костях людских, людских…
Но помнит народ российских земель,
Что город красивый, что город столичный  
Был воздвигнут для будущего наследия Великой Руси!

І хай гавораць,  што пабудованы ён
На касцях людскіх, людскіх...
Але памятае люд расійскіх зямель,
Што горад прыгожы, што горад сталічны
Быў збудаваны для спадчыны будучай Вялікай Русі!


Своим великолепием всегда завораживает
Город Санкт – Петербург.
К себе он манит раздвижными мостами,
Дворцами и эрмитажем,
А также куполами соборов,
Церквями и крепостями разноцветными,
Город, который расположился вдоль реки извилистой – Невы…

Сваёй харастлівасцю заўсёды заваражвае
Горад Санкт – Пецербург.
Да сябе ён маніць раздвіжнымі мастамі,
Палацамі і Эрмітажам,
А таксама купаламі Сабораў,
Царквамі і Крэпасцямі каляровымі.
Горад, які збудаваны ўздоўж ракі ізвілістай – Нявы...


В тяжелых битвах и сражениях,
В блокаде выстоял город Петра.
И даже тогда,  когда нарекали другими названиями,
Он выстоял, смог возродиться  и стал красивее –
Город с прекрасным названием – Санкт-Петербург!

У цяжкіх бітвах і змаганнях,
У блакадзе выстаяў горад Пятра.
І нават тады, калі наракалі іншымі назвамі,
Ён выстаяў, змог узрадзіцца і стаў прыгажэйшым –
Горад з выдатнай назвай – Санкт – Пецярбург!


В любую погоду, в любые года и века
К себе сердечно приглашает
Посмотреть и восхититься Белыми ночами,
Вдохновиться и насладиться аурой когда – то созданный
Великим царем Петром город Санкт – Петербург!

У любое надвор’е, у любы год ці стагоддзе
Горад сардэчна да сябе запрашае
Паглядзець на Белыя ночы,
Адчуць асалоду ад аўры калісьці збудаваны
Вялікім царом Пятром горад Санкт – Пецярбург!


23 часа 17 минут                                                                                                        23 гадзiны 17 хвілiн
Послесловие:
Продолжение следует...   Працяг будзе...

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама