Стихотворение «З БIЛЬЮ У СЕРЦI.»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Баллы: 8
Читатели: 321 +1
Дата:

З БIЛЬЮ У СЕРЦI.

Що на бiлому свiтi твориться?
Не вщухае нiде стрiлянина,
Догорають хати на Донбасi
Та вся в ранах моя Украiна.

Ось вбивае брат брата жорстоко -
Зуб за зуб, також око за око
В свою душу не впускайте ви злiсть
Доброту вона вашу всю зicть.

Покидають свою Украiну
За кордон вiдiзджають далеко -
Украiнцi iдуть там у найми,
Прощавай украiнський лелеко.

З бiлью в серцi згадають домiвку...
Де батьки залишились старенькi,
Украiну, де пройшло iх дитинство
Фiранки на вiконцях бiленькi.

Украiно, моя Украiно -
Ти скажи чому доля така?
Чому щастя не маеш як другi
Як полинь твоя доля гiрка.

Покидають тебе Украiно,
Щоб в чужих, кращу долю знайти
Твiй народ, весь з тобою нещасний -
В цiй вiйнi Украiно як ти...

Можи й станеш колись ти щаслива,
I за тебе будуть всi радiти
З-за кордону повернуться люди -
I щасливими будуть всi дiти.

Заживуть украiнцi прекрасно...
I з вишневим садком коло хати
I все буде у них як у казцi,
А не в тих, що купаються в властi...

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама