Стихотворение «Українка»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Любовная лирика
Автор:
Баллы: 10
Читатели: 452 +1
Дата:
Предисловие:
\Народилась в Україні в калиновім краю, де лелеки прилітають там пісні співають.

Українка

Народилась в Україні -
В калиновім краю,
Де лелеки прилітають,
Де пісні співають.
Гнуться верби щей тополі,
Явір біля річки,
Йде співаючи дівчина,
Звуть її Марічка.
У вишиванці дівчина
Долю зустрічає.
Стан високий, синьоока,
Козака чекає.
Та не прийде козаченько,
Поїхав до війська.
Захищати Батьківщину
Й молоду дівчину.
Кущ калини біля тину,
Рясно червоніє,
А в дівчини молодої,
Аж серденько мліє.
Ой, калино, моя люба,
Яка ж ти червона,
Ти скажи мені,  калино,
Чому терпкі грона?
Постояла біля тину
Й пісню заспівала.
Про доленьку дівочую
Й сльози витерала.
Ой, калинонько червона,
Доле ж моя, доле.
На вишиванці у мене
Грона калинові.
Вишиванка дуже гарна
Й намисто рясніє.
Це ж вишила мені ненька,
Мені серце гріє.
Україно калинова,
Вишитая ненька.
Візерунком вишивала
Я тебе рідненька.
Галина Поліщук (Ярмульська)

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     21:10 24.04.2016 (1)
Расквиталы яблОня та груха,
Пар белес лег рицы поперэк.
Выходыла до рицы Катюха
На высок да на крут оберег.

Хай писнына дивчинья злитае
Да бивца во пригранкову дал.
Хлопец хай ридну зимку ховае,
А Катюха сховае кохал.

Я это пою на мотив "До свиданья, Москва, до свиданья".
Авось не обидала, "то быв прикол"
     08:31 25.04.2016
Благодарю!!!
     20:33 24.04.2016 (1)
Я знаю украинский язык. Очень красивое стихотворение. Напоминает оно мне песню с детства.
     08:28 25.04.2016
Нина, спасибо Вам огромное за тёплый отзыв.
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама