Стихотворение «Ой, мiй братику»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Автор:
Баллы: 6
Читатели: 417 +1
Дата:
Предисловие:
Песня на украинском языке

Ой, мiй братику

Ой, мій братику, ясен соколе,
Ти чому не знав вдома спокою?
І недовго так на землі пожив,
Повела війна у степи чужі.
І недовго так на землі пожив,
Повела війна у степи чужі.

Ой, мій братику, мій ти воїне,
Чи ти сон-травою обпоєний?
Білі рученьки на дві сторони,
І клюють кістки чорні ворони.
Білі рученьки на дві сторони,
І клюють кістки чорні ворони.

Ой, мій братику, сизий голубе,
Рано Бог забрав в тебе молодість.
Ти війни пройшов шлях покручений,
В кращий світ пішов незаручений.
Ти війни пройшов шлях покручений,
В кращий світ пішов незаручений.

Ой, мій братику, ти ж мій любчику!
Полечу у степ я голубкою.
І змахну крилом над гарматами,
Хай не чинять зло, не стрілятимуть.
І змахну крилом над гарматами,
Хай не чинять зло, не стрілятимуть.

Ой, мій братику, ти ж мій красеню!
Проростеш в степу зелен-ясенем.
Я тополею стану, брате мій
Тя, соколику, обійматиму.
Я тополею стану, брате мій,
Тя, соколику, обійматиму.

Ой, мій братику, злая долечка,
Що не зоране чисте полечко.
Поросла трава скатертиною,
Полетить журба Україною.
Поросла трава скатертиною,
Полетить журба Україною.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама