Стихотворение «У вирій… (на украинском)»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Баллы: 5
Читатели: 355 +1
Дата:

У вирій… (на украинском)

У вирій…
 
З клином птахів у вирій
Тихо і без розмови
В день відлітаю сірий
Вперше, а, може, знову?

Може, не доведеться
Вітру віддать вітрила,
«Вернешся?», - кличе серце,
Лиш обгоріли крила.

- Друже ти мій, журавлик!
Візьмеш мене до дому?
Я на чужині – равлик.
Не знадоблюсь нікому.

- Я б тебе взяв, мій друже,
Бачу, що дуже хворий,
Але важкий ти дуже,
Не перелечу море.

Кілька років по тому
Лютою вже зимою.
З теплих країв додому
Пішки піду з сумою.

Може, хтось сердобольний
Кине кавалок хліба.
В цій я землі невольник,
Як у в’язниці ніби.

Що б не казали, нащо?
Дійду я, не загину.
Що може бути краще,
Краще за Батьківщину?

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     22:12 22.06.2017 (1)
Очень проникновенно, образно и точно.
Спасибо!
     22:52 22.06.2017
Спасибо Вам огромное за тёплые слова, Галя! От сердца спасибо!
Реклама