Стихотворение «ТОМАШ МАСАРИК»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Читатели: 535 +1
Дата:

ТОМАШ МАСАРИК

Томаш Масарик...
Батько і брат.
Як би з тобою
стрітись я рад!..
Та невмолимо
ділять роки:
твій недосяжний
потиск руки.
Часу і долям
нема вороття.
Дав Закарпаттю
ти краще життя.
Гарний був з тебе
правитель і син.
Маєм "обличчя"
нове з тих часин.
Вулиці. Школи.
Дороги. Мости...
Все - як задумав,
державнику, ти.
В краї освіта
й культура цвіли.
Були ЗАКОНИ,
і статки були.
Жаль - тільки двадцять...
Карпатам везло.
Нас розлучили
варрави назло.
На незабутня
ця гідна пора.

Нині не влада
в Карпатах - мара...
Вмерли ЗАКОНИ,
і статків - ніде...
Край мій нового
МАСАРИКА жде -
що Закарпаттю
рятунок даси
в ці неподобства
і глуму часи.
ТОМАШ МАСАРИК -
ото демократ!
Як би з тобою
стрітись я рад...
Поговорили б.
Та - кляті роки:
нас не з'єднає
потиск руки.

Грудень 2010

* Томаш Масарик - батько європейської демократії,
 президент Чехословаччини, в кордонах якої двадцять
 років квітувало Закарпаття.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     21:38 26.02.2011
Це - минуле. Свою владу треба створювати. Досить мріяти та чекати манни небесної від сусідів
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама