Стихотворение «УРОКИ МАЛЮВАННЯ»
Тип: Стихотворение
Раздел: Для детей
Тематика: Без раздела
Автор:
Баллы: 5
Читатели: 553 +1
Дата:

УРОКИ МАЛЮВАННЯ

Малювання уроків - як свята -
з нетерпінням очікую я.
Дивних барв є на світі багато,
і у кожного мова своя...
Чарівні - олівці кольорові.
Я по черзі беру їх до рук.
Оживають поля паперові:
вже торкнувся малюнків і звук...
Чути пісню пташину і шерех
листя, трав, вітерця і води,
плюскіт хвиль річкових попід берег,
й рип по снігу пружної ходи.
Чути клекіт орла серед неба.
Озивається громом воно...
...Малювання щаслива потреба
вже мене полонила давно.
В клас проміння пливуть як форелі:
нині сонця на землю прилив.
Он - готові мої акварелі.
Сам учитель, авжеж, похвалив.
Як на диво працюється вільно!..
Все упевненіш юна рука.
Теплих рис набуває повільно
кущ троянд на долонях садка...
Та дзвінок обриває безжальний
малювання мого течію.
Що поробиш...
Я штрих вирішальний
вкреслю вдома у "працю" свою.

2004

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама