Стихотворение «Кобзар»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 332 +1
Дата:

Кобзар

Ходив він від села к селу,
Його пісні лунали всюди.
Коли він ледь торкав струну,
М,якшали навіть черстві люди.


А в тих піснях журба і біль,
Яскравий теплий промінь сходу
Та мрія, що надасть зусиль
В сумлінні бідного народу.


Кобзар в хатини щастя звав,
Шинкар, з душею - ніч неначе,
Отрути в кухоль домішав,
Сказав: - До краплі пий,козаче!


Замовк кобзар - травою став.
Аж, раптом пісня знову льється.
Шинкарський син  запам,ятав -
І кобзу пригорнув до серця.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     20:31 31.08.2018 (1)
Песни не умирают, они остаются людям на память.
     23:46 31.08.2018 (1)
И это тоже. Спасибо!
     11:05 01.09.2018
Пусть веками звучат над землёй те песни, что пели исстари кобзари!
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама