Стихотворение «ДIТИ - ПТАШЕНЯТА...»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Гражданская лирика
Автор:
Читатели: 293 +1
Дата:

ДIТИ - ПТАШЕНЯТА...

Дiти - Пташенята...

Бойко Валерий Петрович

Ось зiбрали в полi жито, та пшеницю -
Батьки мали дочку, тепер молодицю
А батько став тестем, доччиному мужу,
Любов обеднала, молодих в подружжя.

Очi як багаття полумям палають
Сашко та Маринка друг друга кохають
Ви батьки радiйте, що щасливi дiти,
На очах в вас виросли, цвiтуть наче квiти.

Батьки молодоi, батьки жениха -
Ви сiмя едина, тепер на вiка
Любiть свого зятя, i невiстку теж,
Щоб любов батькiвська, була в вас без меж.

Молодi радiють, радiйте ви з ними...
Тепер ви всi рiднi i не е чужими
Не плачте, радiйте,часу ви не гайте -
Сiмi iхнiй новiй, щастя побажайте.

Тепер ви свати вже, дiти одружились -
Тiльки ви самотнi, в домi залишились
Дiти - пташенята! з гнiзда вилiтають,
Та батькiвський дiм, вони залишають.

Гей випемо келих, тай за молодих,
Щоб здоровя й щастя, було все у них,
Щоб не забували рiдних всiх своiх,
Щоб любов дiлили одну на двоiх.

Ой грайте музики, хай весiлля буде -
Вересневий день цей, нiхто не забуди
Молодим бажаемо радостi та щастя,
Обручки одiньте, на своi запястя.

Ви свати танцюйте, та завжди дружiть,
Дiтям коли треба, ви допоможiть
Навiть можна словом, не треба й рубля -
Вони в вас розумнi, в них своя сiмя.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама