Стихотворение «Сину (Укр.)»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Автор:
Баллы: 10
Читатели: 125 +1
Дата:

Предисловие:
Продолжаю публиковать тут на украинском. Спасибо.
Некоторые слова указаны в Послесловии на русском.

Сину (Укр.)

Слухай, сину,
наказ мій сивий.
Тримайся керма,
бо віри нема
ні в правду, ні в Бога.
Є тільки дорога
від тебе до неба...
Візьми все, що треба:
землі, що зростила,
"Кобзар" - її силу,
батьків коло хати
на знимці - згадати.
Все решта - лишай,
і рушай...

Тримай, мій сину,
прямою спину.
Проси лише вітер
сльози щоб витер.
Молися на небо,
надійся на себе.
Біда вийде другу,
подай йому руку.
Дивись прямо в очі
ворогу й ночі,
і в битві за віру
не знай собі міри.
Все решта - пусте.
Заросте...
Послесловие:
Укр.               Рус.
--------------------------
сивий             седой
кермо             (тут) штурвал
знимка           фотография
все решта       всё остальное 
лишай            оставь 
рушай            ступай, в путь
тримай           держи 
   

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
     13:04 01.10.2022 (1)
Все будэ добре
     18:54 01.10.2022 (1)
Дякую. Хотілось би вірити. 
     19:08 01.10.2022
Очень хочется верить
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама