Произведение «Как защитить свой дом и ближних? - Водосвятие!»
Тип: Произведение
Раздел: Эссе и статьи
Тематика: Религия
Автор:
Читатели: 378 +1
Дата:

Как защитить свой дом и ближних? - Водосвятие!

В О Д О С В Я Т И Е

УШГАКИЩЯ ! УШГАКИЩЯ ! УШГАКИЩЯ !

Начинается молебен во вторник – 3 день недели , под Знаком Скорпиона , т.е. с 17 до 19 часов , о чём прямо указано в 4 главе Евангелия Иоанна . Вторник – это день освящения стихий , Скорпион ( или Орёл) – Взаимодействие (по Таблице категорий Им. Канта) .
1. СИМВОЛ ВЕРЫ .

2. КНИГИ РОЖДЬСТВА ( Бытие ) чтение . Вонмем !

«И Дух Божий ношашеся верху воды … И рече Бог : да будет твердь посреде воды , и да будет разлучающи посреде Воды и воды . И сотвори Бог твердь, и разлучи между Водою , яже бе над твердию , и между водою , яже бе под твердию . И нарече Бог твердь Небо … И рече Бог : да соберётся вода , яже под Небесем , в собрание едино , и да явится суша . И собрася вода , яже под Небесем , в собрания своя , и явися суша . И нарече Бог сушу землёю , и собрания вод нарече моря . И бысть утро , и бысть вечер , день третий … И рече Бог : да изведут Воды Небес души живыя : и рыбы и киты морския , и животная на земли , и птицы летающие над землёю под твердию небесной . И сотвори Бог киты великия и рыбы , и всяку душу животных на земли , яже изведоша Воды Небес по родам их , и всяку птицу пернату по роду . И благослови их Бог , глаголя : раститеся и множитеся , и наполните воды , яже в морях , и животная да умножатся на земли , и птицы да умножатся над землёю . И бысть утро , и бысть вечер , день пятый .»( Бытие , гл.1 , ст.2 , 6, 7 ,9, 10 , 20 – 24) .

3. СОБОРНОГО ПОСЛАНИЯ апостола Иоанна чтение . Вонмем !
« А иже соблюдает Слово Небесное поистинне , в сем любы Божия совершенна есть . По сему разумеем , яко с Вышним есмы . Глаголяй в Слове о Роде праведном пребывати , должен есть , якоже Сын Единородный ходил есть , и сей такожде да ходит . Возлюбленные , не заповедь нову пишу вам , но Заповедь Рода ветху , юже иместе исперва . Заповедь ветха есть Слово Небесное о роде праведном , еже слышасте исперва . Паки заповедь нову пишу вам , еже есть поистине в Сыне Божием и в вас : яко тьма мимоходит , и Свет Истинный сей уже сияет .»(Послание Иоанна , гл.2 , ст. 5 – 8) .

4. СВЯТАГО БЛАГОВЕСТВОВАНИЯ чтение . Вонмем !
«Глаголаше Сын Божий ученикам : Аще кто хощет за Мною идти , да отвержется воли своей , и возьмёт Крест свой , и следует Мне . Иже бо аще хощет душу свою сберечь , с не имеющими части в роде потеряет её : а иже отдаст душу свою ближних и Меня ради , сей спасёт её . Что бо пользы имать человек , приобретя мир с нечестивыми , себя погубив и отщетив душу свою ? Иже бо аще постыдится Меня и Слова Небесного , сего и Сын человеческий постыдится , егда приидет во Славе своей , и Отчей , и Святых Ангел . Глаголю же вам воистинну : суть некоторые от зде стоящих , иже не имут вкусити смерти , пока видят Царствие Божие .»(Лк. Гл.9 , ст. 23 – 27) . «Внемлите же себе , да не когда отягчают сердца ваша объядением и пиянством и печальми житейскими , и найдет на вас враг внезапно . Яко сеть бо приидет на живущия на лицы всея земли . Бдите убо во благовремении молящеся , да сподобитесь победить сих хотящих во власти над ближними быти , и предстаньте пред Сыном человеческим и родом Его .»(Лк.гл.22 , ст.34 – 36) .
«Дщери Ыерусалимски , не плачитеся о Мне , обаче себе плачите и чад ваших»(Лк. , гл.23 , ст.28) …
« понеже не сотвористе милости единому из сих меньших от ближних ваших , ни Мне сотвористе . И идут сии в смерть : праведницы же в живот вечный .»(Мф., гл.25 , ст.45-46) .
« Егда нечистый дух изыдет от человека , преходит сквозе безводная места , ища покоя , и не обретает , тогда речет : возвращуся в дом мой , отнюдуже изыдох : и пришед , аще обрящет его празден , хотя бы и выметен и убран и украшен , идет и поймет с собою иных духов лютейших себе , и вшедше живут там : и будут последняя человеку тому горше первых . Тако будет и отродью сему лукавому.»(Мф.гл.12 , ст.43 – 45) .
« Видев же Пилат , яко ничто же успевает , но паче молва бывает , прием … воду (!) , умы руце пред иудеями (!) , глаголя : Невиновен есмь в крови Праведника сего : вы узрите . И никто из судей иудейских не последовал Пилату и не умыл рук , и ушёл Пилат из собрания их . И отвещавше вси иудеи реша : кровь его на нас и на чадех наших .»(Мф.гл.27, ст.24 – 25 и Протоевангелие от евреев , писанное на арамейском языке ) .
5. КНИГИ ПРАВЕДНОГО ИОВА чтение . Вонмем !
«Чудо объя истинных о сем . Праведник же на беззаконника да возстанет : да содержит же верный ближним и Богу прям и прост путь свой , чистый же руками (!) да приимет дерзновение : послушает Вышний его .»(Иов , гл.17 , ст.8-9) .
6. КНИГИ ПСАЛМОВ Зодиакальной Псалтыри чтение:
1) Скорпион – пятница , 2) Лев – воскресенье , 3) Близнецы – вторник ,
4) Дева – среда , 5) Рыба – пятница , 6) Телец – четверг , 7) Скорпион – понедельник , 8) Водолей – понедельник , 9) Козерог – четверг , 10) Телец – воскресенье , 11) Стрелец – среда , 12) Овен – воскресенье , 13) Скорпион – вторник , 14) Рак – четверг .
После чтения первой части псалма Рака – четверг , на слова « сокруши главы порождениям аспида» следует сожжение на Кресте Жертвенника списка предназначенного на всесожжение . Затем следует обращение к праведникам , исповедникам , целителям и святителям Единой Православной Церкви :
« О, причастницы Царствия Небесного ! Да едины будем в Духе Святом с вами всегда ! Яко Сын Единородный Крестом в роде праведном утверждённом , тако и мы с вами (имярек) едины во святой воле Отца Небесного да будем !»
ЫРАЩЯШУХО – ШУХОЩЯРАЫ !
7. СВЯТАГО БЛАГОВЕСТВОВАНИЯ апостола Иоанна чтение .Вонмем !
«Отец бо любит Сына , и вся показует Ему , яже Сам творит : покажет Ему дела , да вы чудитеся . Отец бо не судит никомуже , но суд даде Сынови : Да чтут Сына якоже чтут Отца . А иже не чтит Сына и род праведный его , не чтит Отца пославшего Его . Истинно глаголю вам , яко слушаяй Слово Небесное и веруяй Пославшему Меня , имать живот вечный : и на Суд не придёт , но прейдет от смерти в вечную жизнь . Истинно глаголю вам , яко грядёт ЧЯС и ныне есть , егда и омертвевшие услыша глас Сына Божия оживут .» (Ин. Гл.5 , ст. 20 , 22 – 25) .
«Дух есть Бог : и иже кланяется Ему , в Духе и истине достоит кланятися.»(Ин.4 , ст.24) .

« Прииде Сын Божий во град Самарыйский , глаголемый Сыхарь , близ веси , юже даде Грядущий Свершающему , сыну своему . Был же тут Источник Грядущего . Сын Божий же утруждся от пути , седяше тако на Источнице : беже яко час шестый (с17 до19) . Прииде жена от Самарыи почерпати воду . Глагола ей Сын Единородный : даждь ми пити . Ученицы бо Его отшли бяху во град , да брашно купят . Глагола Ему жена Самаряныня : како ты жидовин сый от мене пити просиши жены Самаряныни сущей , не прикасаютбося Самаряне до жидов . Отвеща рече ей : аще бы ведала дар Божий , и Кто есть глаголяй ти , сама просила бы у Меня и дал бы ти Воду Живу . Глагола Ему жена : господи , ни почерпала имаши , и студенец есть глубок : откуду убо имаши Воду Живу ? Еда ты болий еси Праотца рода нашего Грядущего , иже даде нам студенец сей , и Той из него пит , и Сынове Его и весь род его . Отвеща Сын Единородный рече ей : пияй воду сию вжаждется паки : А «иже пиет от Воды , юже Аз дам ему , не вжаждется во веки : и будет в нём Источник Кипящий в живот вечный !» (Ин. Гл.4 , ст.5 – 14) .
( На последние слова , которые есть т. н. Тайносовершительная Формула трижды опускается в воду водосвятный Крест , яко символ праведной Жертвы Сына Божия )
УСИЧЯШ !
«Глагола к нему жена : Сыне Божий ! Даждь ми сию Воду , да ни жажду , но прихожду почерпати Семо . Глагола ей Сын Божий : иди , пригласи мужа твоего , и всю семью твою и весь род твой праведный и придите Семо . Грядёт ЧЯС , и ныне есть , егда не токмо у Горы Святой сей , и не токмо во Иерусалимех истинные поклонницы поклонятся Отцу в Духе и истиною : ибо таковых Отец Небесный ищет поклоняющихся Ему .» (Ин. Гл.4 , ст.15 , 16 , 20 , 21 , 23) . АМЫР !
8. Заканчивается служба пением тропаря Честному Кресту :
«Спаси , Боже , люди Твоя и благослови достояние рода Твоего , победы православным крестианам на супротивныя даруя и Твоё сохраняя Крестом Твоим жительство !»

АР-РЫ-РУ-IЙ-Я ! (трижды) ; Слава Тебе , Боже !

https://www.youtube.com/watch?v=oOgsIm4zNEo - Водосвятие или водобоязнь?
https://www.youtube.com/watch?v=bB_K2UtSI4M - Как защитить свой дом и ближних?

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
Комментариев нет
Реклама