Произведение «Зодиакальная Псалтырь. Шестопсалмие Рака» (страница 1 из 3)
Тип: Произведение
Раздел: Эссе и статьи
Тематика: Религия
Автор:
Читатели: 1496 +1
Дата:
Предисловие:
Видео "Двенадцать Шестопсалмий":  http://youtu.be/CZ41UZhBO9Q?list=UUJpzEpGwlpYIZwv2LzJmaIw

Видео "Шестопсалмие Рака":  http://youtu.be/QwQYZSZzRmg?list=UUJpzEpGwlpYIZwv2LzJmaIw

Зодиакальная Псалтырь. Шестопсалмие Рака

Начался с 22 июня Зодиакальный Знак Рака. Это знак Воды, стало быть отношений. В Раке сильна логика причинно-следственных связей научного мышления. Читаются Псалмы Рака с 10 до 12 часов по нынешнему уродливому московскому времени.

ПСАЛОМ РАКА - ПОНЕДЕЛЬНИК

Боже пред Тобою желание и воздыхание моё от Тебе не утаися. Друзи искренние прямо мне приближишася и сташа, и ближнии , яко нуждахуся и искаша душу мою, приидоша издалече и сташа с нами вкупе, а ищущии злая нам глаголаху суетная , льстивным весь день поучахуся.

И поклонишася Вышнему власти земстии, вси языцы поработают Ему. Людие фарсийстии и острови дары принесли, людие аравстии дары привели: пред Богом припали эфиопляне, и врази их персть полижут.

И обладает Держава наша от моря и до моря, и от рек до конец вселенныя. И жива будет, и дастся ей от злата аравийска, помолятся о ней выну, весь день благословят ея.

Яко на Тя, Боже, уповах, Ты услышиши, Вышний! Будет Имя Вседержителя благословено во веки, прежде солнца пребывает Имя Его, и благословятся в Нём дванадесять колен земных, вси языцы ублажат Его.

Будет утверждение Града Божия на земли на версех гор, превознесётся паче кедров ливана плод Его: и процветут от Града сего роды людские, яко трава земная.

Снидет благо словение Бога Небесного яко дождь на руно, и яко капля, каплющая на землю, и пребудет с солнцем, и прежде луны в роды родов; восприимут горы мир людей, и холмы правду.

Возсияет во днех наших правда и множество мира, дондеже отьимется луна. Яко на раны мы готовы, и болезнь нечестивых пред нами выну. Яко беззаконие их мы возвещаем , попечёмся о гресех их.

Боже, да не яростию рода праведного обличиши мене, ниже гневом Твоим накажеши мене.

Озлоблен аз бых и смирихся со злом, рыках от воздыхания сердца. Сердце смятеся во мне , остави мя сила, и свет очию , и той не бысть со мною.

Аз яко глухой не слышах правды , и яко нем не отверзаяй уст своих. И бых яко человек не слышай и не имый во устех обличения.

Яко беззакония лукавых превзыдоша главу мою, яко бремя тяжкое отяготеша на мне. Возсмердеша и согниша раны их от безумия их. Яко лядвия и семя их наполнишася поруганий, несть исцеления в плоти их, несть мира в костех их от грехов их.

Стрелы лукавых унзоша во мне, пострадах и смирихся с ними , весь день сетуя хождах, яко утвердиша на мне руку свою. Врази живут и укрепишася паче меня на земли Рода моего, умножишася ненавидящии мя без правды.

Воздающии ми злая возблагая оболгаху мя, зане гонях от себе Правду.
Рех: не остави мене, Боже , не отступи от мене! Вонми в помощь мою, Боже спасения ближних моих! Да не когда порадуют ми ся врази Твои: внегда подвижатися ногам с земли отчей на Тя велеречевати будут.

Боже, суд Твой, грядущему во Имя Твоё даждь, и правду Твою Роду его: судити людем в правде, и нищиым Твоим в суде.

Судят нищиыя людем, и спасут сыны убогих и смирят клеветника.
Да избавят праведного и убога от лукава, имже не бе помощника.

Пощадят бедного и убога, и душы их спасут: от лихвы выродков и от неправды местников избавят душы их, яко честно имя их и чиста кровь их пред Тобою.

Благословено Имя Бога во веки, исполнится Славы Его земля. Благословен Отец Рода нашего, творяй чудеса Един.

ПСАЛОМ РАКА - ВТОРНИК

Глаголы моя внуши, Боже, разумей звание мое. Внемли гласу моления моего. Благо есть исповедатися Богу, и пети Имени Твоему, Вышний.

Возвещати заутра милость и истину Твою на всяку нощь в шестиструнной псалтыри с песнию в струнах. Заутра услыши глас мой, заутра предстану Ты, и узриши мя.

Яко возвеселил мя, Боже, в творении Твоём, в делех моих Десницею Вышнего возрадуюся.

Яко Бог не хотяй беззакония Ты еси: не приселится к Роду Твоему лукавый, ниже пребудут грешницы пред очима Твоима: возненавидел делающыя беззаконие, погубиши глаголющыя лжу: мужа лукавых кровий и льстива гнушается Бог.
Яко несть во устех их истины, сердце их суетно, гроб отверст гортань их: языки своими льщаху.

Суди им, Боже, да отпадут от мыслей своих, по множеству нечестия их изрини из Рода праведного, яко преогорчиша Тя.

Внегда яко сорная трава грешницы прозябают, проникает от них всюду беззаконие, да потребятся в век века. Яко се врази Твои, Боже, погибнут, разрушатся делающие беззаконие.

И да возвеселятся уповающии на Тя, во век возрадуются, и Вселишися в них, и похвалятся о Тебе любящии Имя Твоё.

Аз же множеством милости Твоея, вниду в Дом Твой, поклонюся ко Храму Святому , в страсе Твоём.

Боже, правдою настави мя , враг моих ради исправи пред Тобою путь мой. И вознесётся в Роде Сына Единородного достоинство моё, и воззре око моё прямо на враги моя, и востающыя на мя лукавыя услышит ухо моё.

Муж безумен не познает, и не разумеет сих: яко возвеличишася творящыя дела Твоя, яко углубишася помышления их. Ты же Вышний во век, Боже!

Праведник яко древо дубравное процветёт, яко кедр, иже в Ливане, умножится. Насаждени в Дому Рода, во дворех Бога нашего процветут. Еще умножатся в старости : благо приемлющими будут.

Яко Ты благословиши праведника, Боже: яко оружием благой воли Твоей венчал нас еси. Да возвестят, яко прав Бог , несть неправды в Вышнем.

ПСАЛОМ РАКА - СРЕДА

Обаче суетни сынове блуднии, лживы сынове блуднии в мерилех еже неправдовати, тии с отцами от суеты вкупе.

Тамо убояшася страха, идеже не бе страх. Бога не призваша. Растлеша и омразишася в начинаниих, несть средь них творяших благостыню, уклонишася от правды, вкупе с предками неключими быша.

Доколе належите на человека? Убиваете вы, аще стена Рода преклонится и оплот его возринется.

Уразумеют ли делающие беззаконие, снедающие люди бедная в снедь хлеба?

Рече безумен в сердце: несть Бог.

Обаче достоинство в Роде праведном совещаша отринути, текоша в жажди, усты благословляху и сердцем кленяху.

Обаче Богови повинися, душе моя, яко от Вышнего терпение моё.

Не преселюся с земли отчей , не подвижуся наипаче из Рода моего.

Бог с Небесе приниче на сыны человеческия, видети, аще есть взыскаяй или разумеваяй Волю Его.

Уповайте на Вышнего сонм людей, излияйте пред Ним сердца , яко Бог Помощник наш. Не уповайте на неправду, на восхищение из Рода не желайте.

Богатство аще течёт, не прилагайте сердца. Совет праведного посрамисте, Бог же упование его есть.

Яко Сын Божий Единородный в Роде праведных. Единою глагола Бог, двоя сия слышах, зане Держава Рода Твоя, Боже , и у Тебя, Вышний , милость, яко Ты воздаси комуждо по делом его.

Кто даст от Алатыря, от святой горы Сияр спасение Роду грядущему?

Внегда возвратят праведныи пленение рода , возрадуются праотцы их святыя, и Род грядущий во Имя Вышнего приимет благословение Его.

ПСАЛОМ РАКА - ЧЕТВЕРГ

Рече Вседержитель Богу моему: Десницею Высокою положу враги Твоя в подножие ног Твоих.

Слово Вышнего твёрдо и непреложно: Ты Первосвященник во веки по чину Рода праведного. Ты сокрушишь на земли власть беззаконную лукавых.

Жезл силы - Крест Святый посла Ты Бог от святой горы Сияр, от Алатыря, и господствуй, сокрушая Им враг Твоих.

Из чрева пречистой Богородицы Марьи, прежде денницы, подобно росе с горы Сияр Священной , родих Тя.

В день силы Твоей с Тобою зачало: Род Твой праведный и древний готов к причастию Царствия во светлостех Святых Твоих.

Суди властителей лукавых, исполни падения местников , сокруши главы порождениям аспида!

Боже! Ущедри и благослови нас, просвети Лице Сына Единородного на нас!

Да откроют Тебе вины свои людие вси, да познают на земли путь Твой, в роде праведном Правду!

От потока на пути да пиют, сего ради вознесут главу.

Земля даде плод. Благо Слови, Боже, концы земли!

Да возрадуются творящие на земли волю Вышнего, яко наставил еси людем Правотою.

ПСАЛОМ РАКА - ПЯТНИЦА

Услыши, Боже, глас мой, внегда молити ми ся (ся-воля) к Тебе, от страха вражия изми душу мою.

Приидоша нечестивые в достояние Твоё, оскверниша храм святый Твой, положиша Ыерусалим яко хранилище бесовом, положиша трупие людей праведных в брашно зверем тростным(здесь оквернение памяти тростью книжника иудейского), мощи преподобных на расхищение птицам .

Пролияша кровь их, яко воду окрест Ыерусалима, и не бе погребаяй. Яко поядоша Грядущих и место их опустошиша, быхом поношение соседом нашим, подражнение и поругание сущым окрест нас.

Помяни, Боже, беззакония первые выродков от диабля, боляди и адамля: яко обнищахом от них.

Скоро да предварят нас щедроты Твоя. Покрый нас от сонма лукавых и от множества приемших от них неправду.

Иже изостриша, яко стрелы, языки своя, напрягоша лукавство , вещь горьку, состреляти в тайных непорочна, приступиша к праведному, метя в сердце глубоко, внезапу состреляют его и не убоятся, якоже во зле и лжи души их исчезоша , на земли беззаконие испыташа.

Утвердиша себе слово лукаво, поведаша скрыти сеть, реша: кто узрит их? И убояся человек, и изнемогает , и смутишася видящии их.

Да возстанет, Боже, Род праведный и возвестит дела Твоя, творения Твоя разумеша.

Помощи нам, Боже, славы ради Имене Твоего, избави ны и очисти грехи из Рода нашего. Воздаждь беззаконным в недро их поношение имже поносиша Тя.

Муки невинных да будут язвами их. Да внидет пред Тобою, Боже, воздыхание окованных Премудростию Твоею, по величию Десницы Твоея снабди си-лою мышцу рук сыны умервшленных врагами Твоими.

Доколе, Боже, терпеть поношение людем праведным? Егда разжжется яко огнь рвение Рода?

Да не когда рекут ублюдки, где есть Бог их? Да увестся во языцех пред очима нашима отмщение крове праведных Твоих пролитыя.

Пролей гнев Твой на лукавых не знающых Тя, и на местники, яже Имене Твоего не призваша.

Мы же людие Твои и овцы пажити Твоея, исповемыся Тебе, Боже, во век, в Род и Род возвестим Славу.

Возвеселится праведник о Бозе и уповает на Вышнего, похвалятся правии сердцем.

ПСАЛОМ РАКА - ВОСКРЕСЕНЬЕ

Боже, искусили и истязали мя лукавыи, и Ты увеждь сердце моё , и разумея Стезю Рода моего, виждь: несть пути беззакония во мне , настави на путь вечен.

Боже , искусили мя и Ты познал мя еси: познал седание и возстание моё.

Приклони, Боже, ухо Твоё, и услыши мя, яко праведен и убог есмь аз.

Ты разумел помышления моя издалеча: Стезю Рода и уже моё Ты изследовал, пути провидел еси.

Яко несть льсти в языце моём: се, Боже, Ты познал . Сохрани душу человека, яко преподобен есмь.
Яко взях себя в душе Рода к Тебе, возвесели искренняго отрока Твоего.

Спаси, Боже, грядущего во Имя Твоё, уповающаго на Тя. Настави мя, Боже, на путь Твой, и пойду во истине Твоей: да возвеселится сердце моё боятися Имене Твоего.

Удивися разум мой от Тебе, утвердися , да возмогу к Тебе.

Вси языцы, елики сотворил , приидут, и поклонятся пред Тобою, и прославят Имя Твоё, яко Велий Ты, творяй чудеса, Ты еси Бог Един.

Камо пойду от Духа Твоего? И от Лица Твоего камо бежу ? Аще взыду на Небо: Ты тамо , аще сниду во ад: тамо еси.
Аще возмут мя крылия Ангел Твоих и вселюся в Горнем Море и тамо дивно наставит мя и удержит Десница Твоя.

И рех: тма внешняя не поперет мя, яко и нощь просвещение в слабости моей. Ибо и нощь, яко день, просветится, от Славы Твоея, Боже, яко тма ея, тако и свет звёзд ея.

Яко Ты сотворил Род мой, восприял мя из чрева матере, в день скорби воззвах к Тебе, и Ты услышал мя еси.

Яко милость Твоя велия на


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама