Стихотворение «Зіма»
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Пейзажная лирика
Темы: зимаснегхолод
Автор:
Баллы: 6
Читатели: 382 +1
Дата:

Зіма

                  Зіма.  Мітуслівых  сняжынак
                  Ляціць  за  мільёнам  мільён.
                  Насыпле  ўсяго  за  гадзіну
                  Сумёты  амаль  да  вакон.
                  Пад  векай  шкляною  азёры
                  Магутным  ахоплены  сном.
                  Хто  змог,  пахаваліся  ў  норы
                  Звяркі,  даражучы  цяплом.
                  І  людзі  зусім  не  ахвотна
                  Выходзяць  з  цяпла  на  мароз.
                  Той  можа  схапіць  не  пяшчотна
                  За  голыя  вушы  і  нос.
                  Ваўкамі  завые  завея,
                  Становіцца  жудасна  ўсім.
                  Мне  ж  дапамагае  надзея,
                  Што  цепліцца  ў  сэрцы  маім,
                  Што  хутка  апошнія  крокі
                  Срабрыстая  зробіць  зіма,
                  Дажджом  разальюцца  аблокі,
                  Забліскаюць  шыбы  ў  дамах.
                  Прагоніць  сівую  старую
                  Юнак  сакавік  прыгажун.
                  Ён  цёплага  часу  вястун.
                  Зіма,  я  цябе  не  шкадую.
                                      31.01.2011.

Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Предел совершенства 
 Автор: Олька Черных
Реклама