Стихотворение «Час мине (Укр.) »
Тип: Стихотворение
Раздел: Лирика
Тематика: Без раздела
Автор:
Баллы: 4
Читатели: 117 +2
Дата:

Предисловие:
Продолжаю публиковать тут на украинском. Спасибо. 
Некоторые слова указаны в Послесловии на русском.   

Час мине (Укр.)

Час мине, і тверді криги
обернуться в води талі.
Ти захочеш мудрі книги,
а вони згнили, в підвалі.

Ти захочеш просто неба
де живуть лише лелеки.
А вони взлетять від тебе,
а хто ні - ті вже далеко.

І шукатимеш ти броду,
крикнеш "Де ти, милий Боже?",
і ковтати будеш воду,
а напитися не зможеш...

Чи почуєш серця подих
де зачинена вже брама?
Бо закінчились ті сходи,
що вели тебе до храму.
Послесловие:
Укр.                    Рус.
----------------------------------
час мине         время пройдёт
криги             льдины 
обернуться     превратятся 
лелеки           журавли 
шукати           искать 
шукатимеш      будешь искать 
ковтати           глотать 
подих             дыхание
зачинити         закрыть 
брама             ворота 
сходи             ступеньки  
        








Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Обсуждение
Комментариев нет
Реклама