Плоды, как солнце золотое,
Висят на яблонях в саду.
Я их беру – как дорогое,
В плетёнку бережно кладу.
А надо мною – неба просинь,
Летят, прощаясь, журавли...
Кладу в корзину нежно осень
И благодатный дух земли.
Метели если вдруг нагрянут,
Земля заснет в густых снегах,
Из спелых яблочек румяных
Жена отрежет пирога.
И за столом я посмакую
Благоуханье этих дней,
Припомню осень золотую
И крик прощальный журавлей…
ЗБІР ЯБЛУК
Сонця рум’яні та червоні
Висять на яблунях в саду.
Я їх беру в свої долоні,
У кошик бережно кладу.
А наді мною – неба просинь,
Летять у вирій журавлі...
Кладу в корзину стиглу осінь
І яблуневий дух землі.
А як морози злі нагрянуть,
Земля засне в густих снігах,
З духмяних яблучок рум’яних
Спече дружина пирога.
І за столом я посмакую
Медові пахощі садів,
Згадаю осінь золотую
І крик прощальний журавлів…
ЗБОР ЯБЛЫКА
Сонца румяныя і чырвоныя
Вісяць на яблынях у садзе.
Я іх бяру ў свае далоні,
У кошык беражліва кладу.
А нада мною – неба просінь,
Ляцяць на поўдзень жураўлі ...
Кладу ў кошык сьпелае восень
І яблыневы дух зямлі.
А як маразы злыя прыйдуць,
Зямля засне ў густых снягах,
З духмяных яблочек румяных
Спячэ мня жонка пірага.
І за сталом я посмакую
Мядовыя пахошчы садоў,
Успомню восень залатую
І крык апошні жураўлёў ...
|