Произведение «Зодиакальная псалтырь. Шестопсалмие Тельца» (страница 1 из 3)
Тип: Произведение
Раздел: Эссе и статьи
Тематика: Религия
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 1209 +2
Дата:
Предисловие:
Содержание статьи будет понятнее, если для начала посмотрите видео о Шестопсалмии Тельца.

Зодиакальная псалтырь. Шестопсалмие Тельца

 http://www.youtube.com/watch?v=euiTGyZO5M0&feature=share&list=UUJpzEpGwlpYIZwv2LzJmaIw      
       
            Пришло время выложить Псалмы Тельца. Читаются они с 6 до 8 утра. Пилат спрашивал Сына Божия: "Что есть Истина?", и это немудрено, ибо многие и сейчас не знают, что же это такое...)
Так вот Истина - есть во-площение, про-ЯВ-ление Слова Правды на земле. Истина есть плод Неба и земли. Потому и сказано в приводимом ниже Псалме: "Истина от земли возсияет, и Правда с Небес приникнет":

ПСАЛОМ ТЕЛЬЦА - ВОСКРЕСЕНЬЕ
Славу Божию возглаголют уста моя , и благословят ближние Имя Святое во веки. Род и род восхвалят дела Твоя, Боже, силу Твою возвестят.
Великолепие славы Святыни возглаголют и чудеса поведят. Память множества благости отрыгнут и правдою к Вышнему возрадуются. Близ Бог призывающим Его во истине.
Волю боящихся Его сотворит , молитву их услышит , упасёт Род их , щедроты Его на творящих дела Его.
Да исповедятся Тебе, Боже , творящия дела Твоя, преподобнии да благословят Тя. Славу Царствия рекут, и силу возглаголют. Царство Твоё, Царство всех веков, и владычество Твоё во всяком Роде и роде.
Верны Богу людие в путех, праведны в словесех, кротки и преподобны в делех. Утверждает Бог творящыя Волю Его, и возставляет на правый путь ищущия Правды.
Очи всех на Тя уповают, и Ты даёши им пищу во благое время. Отверзаеши Ты руку Твою и исполняеши животно благо воление.
Хранит Бог любящыя Его и вся грешники потребит . Услышу , что речет о мне Отец Рода : яко речет Мыр на людие, преподобныя , обращающыя сердца к Нему.
Еда во веки прогневаешися на ны? Простреши ли гнев от Рода в род? Боже, Ты обращься оживиши ны, и людие Твои возвеселятся о Тебе.
Благо волил еси, Боже, землю , возвратил плен грядущим во Имя Твоё. Яви нам , Боже , милость , вселити Славу в землю нашу. Милость и Истина сретостеся, Правда и Мир облобызастася.
Истина от земли возсия, и Правда с Небесе приниче , ибо Бог даст благость , и земля плод даст . Правда пред ним предьидет, положит в путь стопы Своя.
ПСАЛОМ ТЕЛЬЦА - ПОНЕДЕЛЬНИК
Бог воцарися, в лепоту облечеся: облечеся Бог в силу и препоясася, ибо утверди вселенную, яже всуе не подвижится. Славь , душе моя, Бога. Восхвалю Бога в животе моём, пою Вышнему дондеже есмь.
Блажен ему же Бог Помощник его, упование его на Бога. Вышний, на Небеси Престол Его , очи Его на человецы презираете, вежди Его испытаете сыны человеческия.
Творец Рода испытает праведного и нечестиваго, любяй же неправду возненавидел душу человека . Изыдет дух из тела его, прахом возвратится в землю , в той день погибнут помышления его.
Не надейтеся на князи сыны человеческия, в них несть спасения. Зане яже Вседержитель свершил, руками праведника сотворил во Храме Святем , они разрушиша.
На Отца рода на земли Его уповах, како речете мне: превитай по горам, яко птица ? Яко се грешницы налякоша лук, уготоваша стрелы в туле, состреляти во мраце правыя сердцем.
Храните истину в век, творите суд обидимым, дайте пищу алчущим, сиру и вдове помозите и пришельца приимите.
Богразрешит от уз лукавства окованных Премудростию. Бог умудряет невинных , Бог возводит на правый путь ищущих правды . Бог любит праведники, и путь грешных погубит.
Падут грешники в сети свои: огнь и жупел Содома и Гоморры , дух бурен моря мёртвого участь их.
Яко праведен Бог , и правды возлюби , правоты виде Лице Его. Готов Престол Твой оттоле: от века Ты еси. Воздвигоша реки, Боже, воздвигоша реки гласы, возмут реки сотрения от гласов вод многих. Дивны высоты морския, дивен в высоких Вышний, сотворший Небо и землю, море и вся яже в них.
Воцарися Вышний во веки , Бог твой на святой горе Сияр , в род и род. Свидения Твоя , Боже , увериша род Твой, Дому Твоему подобает Святыня в долготу дний.

ПСАЛОМ ТЕЛЬЦА - ВТОРНИК
Услыши, Боже, правду , вонми молению, внуши молитву, не из уст она льстивых. Аз воззвах , и Вышний приклонит ухо Своё и услышит глаголы моя. Совершу, Боже, стопы во стезях Рода , да не подвижутся всуе стопы моя.
От Лица Сына Твоего судьба моя изыдет, очи мои да видита правоты. Да не возглаголют уста м дел суетных, за Словеса устен Твоих аз сохраних пути жестоки.
Сохрани мя, Боже, яко зеницу ока, в крове крыл Агер покрыеши мя, от злобы нечестивых, острастших мя, врази душу человека тщашеся одержати. Искусил лукавый сердце моё, посетил нощию, искусил , и не обретеся во мне ложь.
Боже, от малых Твоих, от земли раздели беззаконныя в животе их, сокровенных да не исполнится чрево их, да не насытят сынов, не оставят останки выродкам своим.
Тук свой затвориша, уста их глаголаша гордыню. Обьяша мя яко лукавый готов на лов, яко скимен обитаяй в тайных. Изгонящии мя с земли Рода ныне обыдоша мя, очи свои возложиша уклонити во ад.
Да воскреснет, Боже, Род праведный, предварит их, и запнёт им. Избави, Боже, душу человека от нечестивых , оружие Твоё от враг Десницы Твоея. Удиви милостию , спасая людие, уповающыя на Тя, от противящихся Деснице Твоей.
Аз же правдою явлюся Лицу Сына Твокего, насыщуся правды, внегда явити ми ся славе Твоей. Славь Бога Святая Гора Сияр , славь , Ыерусалиме , Бога : яко укрепи вереи врат твоих , благослови сыны твоя в тебе: возвещаяй Слово Своё Грядущему , оправдания и судьбы Свершающим во Имя Вышнего , и сотвори тако всем праведным людем , и судьбы Своя яви им, полагаяй пределы Своя мир, и тука пшенична насыщаяй вся.
Где суть милости древния, Боже, ихже открыл Моисею во Истине ? Помяни, Боже, поношение людей, еже удержах лукавый в недре многих язык.
Поносиша их, врази Твои, Боже, напрягоша лукавство дабы изменили ся избранныи Твои. Доколе, Боже, отвращати ся Роду человеческому от Тебе ? Егда разжжется яко огнь Жертвенника рвение Рода праведного ?
Посли, Боже, Слово Своё земли, до скорости течёт Слово Бога к дающим злобу , яко волну, мглу, яко пепел, посыпающим, метающим голоть , яко хлебы беззакония.
Противу мрази, противящейся Деснице Вышнего посли Слово , и истают я, дхнет Дух Божий, и потекут воды.
Разори от очищения их, престолы их на землю повергни: отринь и уничижи тех, кто негодовал на избранных Тобою, разорил Завет с грядущими во Имя Твоё , осквернил на земли Святыню.
Разори оплоты их, положи твердая им страх , умали дни времене их , облияй стыдом. Яко расхитили достояние Твоё , да будут в поношение соседом.
Помяни , Боже , кий наш состав , еда бо всуе создал сыны человеческия?
Возвыси Десницу, Боже , на стужающих нам , возвесели нас на врагов : не отврати помощь оружию Твоему и заступи во брани, дабы жили людие во Правде и не узрили смерти , избавили Душу человека из-под копыта адова.

ПСАЛОМ ТЕЛЬЦА - СРЕДА
На реках Вавилонских, тамо седохом и плакахом, внегда помянути нам Ыерусалима: како воспоём
песнь Рода нашего на земли чуждей, якоже тамо вопросиша приветшии ны о словесех песней, и ведшии нас о пении: воспойте нам от песней священных.
Аще забуду тебе, Ыерусалиме, забвена буди десница моя. Прильпни язык гортани , аще не помяну Тебе, аще не предложу Святаго Града , яко в зачале веселия моего.
Забудем ли сыны эдомския, обесившия язык и естество, в день Ыерусалимль, глаголющыя: истощайте , истощайте Град сей , до основания его.
Жено змиева, болядь окаянная , блажен иже воздаст тебе воздаяние твоё , еже воздала нам. Блажен иже имет, и разбиет порождённыя тобою о Камень Рода .
Врази Твои, Боже, обыдоша ны, и Именем Твоим противлялись им. Обышедше, обыдоша ны яко пчёлы сот, разгорешася яко огнь в тернии : Именем Твоим, Боже, противлялись им.
Отриновены от Рода вся тщашеся превратити в падших, но Ты, Боже, приял нас еси. От скорби призваша Тя, и услыши ны в пространство.
Наказуя грешных, наказа Ты нас , смерти же не предаде ны. Не умрём, живы будем , поведаем Правду.
Бог нам Помощник , не убоимся, что сотворит нам грешная плоть ! Бог мне Помощник, и аз воззрю прямо на враги моя. Крепость моя и пение моё Бог, и бысть во спасение Роду праведному.
Глас радости и спасения в селениих праведных : Десница Божия сотвори Силу. Десница Бога вознесе нас, и мышца наша сотворит силу.
Отверзите мне Врата Правды , вшед в ня , исповемся Отцу Рода моего. Сия Врата Божии, праведнии войдут в них.
О, Боже, упаси Род Твой ! Боже , поспеши к ближним моим ! Камень Рода , егоже в основу ряда поколений сотвориша ЗиждущиЙ , - сей бысть во главу угла: от Бога бысть сей, и есть дивен во очесех наших.
Сей день, егоже сотвори Бог, возрадуемся и возвеселимся в онь. Благословен грядый во Имя Вышнего: благословихом вы из Дому Его Святаго !
Отец Рода нашего явися нам: составите праздник во учащающих к Жертвеннику Его.
Бог мой еси Ты, и исповемся Тебе: Отец мой Небесный еси Ты, и вознесёши мя: исповемся Тебе, яко услышал мя , и бысть во спасение Роду праведному.
Исповедайтеся Богу , яко благ , яко в век милость Его. Да речет убо дом Грядущих : яко благ, яко в век милость Его.
Да речет убо дом Свершающих : яко благ, яко в век милость Его. Да рекут убо вся дванадесять колен земных : яко благ, яко в век милость Его.
Благословит Вышний из Дому Своего грядущих во Имя Его Святое .

ПСАЛОМ ТЕЛЬЦА - ЧЕТВЕРГ
Принесите Богу сынове Божии, принесите Богу овцы Десницы Его, принесите Вышнему славу и честь.
Воспойте Богу песнь нову , воспойте Богу вся земля, пойте Богу , благословите Имя Его , благовестите день от дне спасение Его.
Возвестите во языцех Славу Его, во всех людех чудеса Его. Принесите Богу отечествия язык , принесите Богу Славу и честь.
Принесите Богу Славу Имени Его , возмите жертвы , входите с ними во дворы Его.
Поклонитеся Богу во дворе Святем Его , да подвижится от Лица Его вся земля.
Глас Божий на водах , Бог Славы возгреме, Бог на водах многих. Глас Божий в крепости, Глас Божий в великолепии. Яко Велий Бог и хвален есть над богами . Яко вси бози служат Ему: Вышний же Небеса сотвори.
Исповедание и красота пред Ним, Святыня и великолепие во Святилище. Возрадуются поля , и вся яже на них, тогда возрадуются древа дубравная. Глас Божий бегом оленя открыет дубравы, и в храме Его глаголят Славу, и сядет Вышний Царь в век.
Да возвеселятся Небеса , и радуется земля , да подвижится море и исполнение его.
Бог потоп насылает. Глас Бога стрыет твари сокрушившие ся, и истнит их яко тельца жертвенного, Глас Бога , высекающий пламень Жертвенника Святаго.
Глас Бога стрясает с древа жизни мёртвых , и стрясёт Бог пустыню безводную. Рцыте во языцех , яко Бог воцарися , ибо исправи вселенную , яже не подвижится со стези Его !
Грядёт Род праведный Его судити земли , судити вселенней в правду , и людем Истиною.
Бог крепость людем даст, Бог благословит людие миром , ибо возлюбившии Отца родов , яко Сын ЕдиноРодный Вышнему еси.

ПСАЛОМ ТЕЛЬЦА - ПЯТНИЦА
Вскую, Боже , отринул нас ? Разгневася яростью на овцы пажити Твоея? Помяни сонм Твой , егоже стяжал исперва , избавил жезлом достояние Твоё , Гору Святую Сияр , в нейже вселился еси.
Восхвалишася ненавидящии Тя посреде праздника Твоего , положиша знамения своя на знамения Твои , и не познаша Тя людие. Возжгоша огнём Святилище , на земли оскверниша жилище Имене Твоего.
Двери его вкупе: сечивом и оскордом разрушиша , яко во корнях , тако и во исходе превыше, в кронах священных древес в дубраве секирами разсекоша.
Реша в сердце с отродием своим вкупе: приидите бесы и оставим праздники Божия от земли. Знамения их да не видят: несть ктому пророка , и нас не познают ктому.
Доколе , Боже , поносит враг?


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама