Произведение «Зодиакальная Псалтырь. Шестопсалмие Близнецов» (страница 1 из 3)
Тип: Произведение
Раздел: Эссе и статьи
Тематика: Религия
Автор:
Читатели: 1144 +1
Дата:
Предисловие:
Смотрите видео "Шестопсалмие Близнецов", http://youtu.be/8NH5bmJ38wA

Зодиакальная Псалтырь. Шестопсалмие Близнецов

                       С 8 до 10 утра по нашему выморочному московскому времени читаются Псалмы Близнецов. По Им. Канту, это Знак отрицания реальности внешнего мира во имя утверждения реальности внутреннего. Это углубление в субъект в поисках нового с целью сообщения его во внешний мир. Знак воздуха (качества, закона) с опорой на соотношение внутреннего и внешнего (стихия воды).

ПСАЛОМ БЛИЗНЕЦОВ - ПОНЕДЕЛЬНИК

Суди ми, Боже, по правде Твоей. Исповемся Тебе в церкви мнозе, в людех тяжцех восхвалю Тя.

Да возрадуются и возвеселятся хотящии правды, и да рекут выну: да возвеличится праведный, хотящии мира грядущему во Имя Твоё.

Возстани, Боже, на прю мою и вонми суду моему. Прииму оружие и щит, возстани в помощь мне. Да не возрадуются о мне враждующии ми неправедно, ненавидящии мя туне и подмигивающии очима.

Воставше на мя свидетеле лживыи, яже не ведех, вопрошаху мя. Аз же, внегда они стужаху ми, облачахся во вретище, и смирях постом душу мою, и молитва моя в недро мое возвратися.

Яко ближнему, брату нашему, тако им угождах, яко плача и сетуя, тако пред ними смиряхся. И на мя возвеселишася и собрашася нанести ми раны, и не познах, разделишася с Родом праведным, не умилишася.

Яко мне убо мирная глаголаху и из лести на гнев помышляху. Аще убо воистинну правду глаголете, правая судите сынове человечестии.

В сердце беззаконие содеваете, неправду руки ваша сплетают , туне скрыша ми пагубу сети своея, всуе поносиша душу человека: да приидет ему сеть, юже не весть, и ловитва, юже скры, да обьимет его, в сеть да впадёт в ню.

Разшириша на мя уста своя, реша: благо нам, благо только нам на земли всегда, видеша очи наши.

Видел еси, Боже, да не премолчиши, не отступишь от мене. Да не рекут в сердцах своих: благоже беззаконию, ниже да рекут: пожрохом его.

Отчуждены быша грешницы от ложесн матери, заблудиша от чрева Евина, глаголаша лжу. Ярость их по подобию змиину, отца их - аспида глуха и затыкающаго уши свои, иже не услышит гласа обавающих, обаваем, обавается в Роде от премудра.

Да будет путь их тма и ползок, и Агер Божий погоняя их. Да будут яко прах пред ветром, и Агер Божий, оскорбляя их.

Бог сокрушит зубы во лживых устех их, членовныя змиины сокрушает Бог. Уничижатся яко вода мимотекущая, яко воск растаяв отьимутся от земли , напрягут лукавство дондеже изнемогут: паде огнь на них и не видеша солнца.

Прежде еже разумети терния вашего ползучего куста , пока живы, во гневе пожрёт жертвенный огонь .

Возвеселится праведник, егда увидит отмщение, руце умыет в крови грешника. И речет человек: есть плод праведнику, есть Бог, судя беззаконие на земли. И язык мой , Боже , поучится Правде , весь день прославляя Тя.

ПСАЛОМ БЛИЗНЕЦОВ - ВТОРНИК

Воспою Богу в животе моём, пою Богу моему дондеже есмь, да усладится Ему беседа моя, аз же возвеселюся о Вышнем.
Коль возлюбленна селения Твоя, Боже сил! Желает и скончавается душа во дворы Отца Небесного , сердце и плоть возрадовастася о Бозе живе. Боже сил, услыши молитву, внуши, Боже, ибо аз гряду к Тебе!

Лучше день един приметатися во дворех Твоих, неже жити паче тысящ в селениих грешничих. Да исчезнут грешницы от земли, и беззаконницы, якоже не быти им.

Защитниче наш, виждь, призри на грядущих во Имя Твоё. Пойдем от силы в силу: явится Бог богов на Горе Сияр. Бог не лишит благих, ходящих незлобием: яко милость и истину любит Бог, благодать и славу даст.

Блажени живущии в Дому Твоём, в веки веков восхвалят Тя. Блажен муж, емуже есть заступление у Тебе: восхождение в сердце своём положи.

Благослови, душе моя, Отца Рода ! Боже мой, возвеличился еси, во исповедание и велелепоту облеклся. Одеяйся светом яко ризою, простираяй небо яко кожу. Покрываяй водами Превыспренняя Агеры, полагаяй облацы на нисхождение Их.

Творяй Агеры - Духи, слуги Своя пламень ветра и ходяй на крылиях Их. Основаяй землю на водах, не преклонится в век века.
Бездна яко риза одеяние ея, на горах станут Воды, от Благословения Твоего вниз побегнут, от Гласа грома Их людие убоятся.

Восходят горы, и нисходят поля в место, еже основал им. Предел положил , егоже не прейдут, ниже обратятся покрыти землю. Напаяяй горы от Превыспренних Вод, от плода творящих дела Твоя насытится земля.
На кротких людех Птицы Небесныя привитают, яко от земли благодатной дадят глас. Ибо человек обрете Храм, яко горлица гнездо , идеже положит птенцы , во юдоль священную, в место еже Бог указал , ибо Благо словение даст Закон полагающий.

Тамо Птицы Небесныя возгнездятся, Единение в Родах праведных во Имя Вышнего водительствует Ими. Горы высокия Ты дал еленем, камень прибежище заяцем.

Посылаяй воды источники в дебрех, посреде гор пройдут воды: напаяют звери сельная, ждут онагри в жажду свою. Насытятся древа польская, кедри Ливанстии, ихже насадил.

Прозябаяй траву скотом, и злак на службу человеком, извести хлеб от земли.
И вино веселит сердце человека, и хлеб плоть человека укрепит. Сотворил луну во времена, солнце позна запад.

Положил тму, и бысть нощь, в ней же пройдут звери дубравнии. Возсия солнце, и собрашася, и в ложах своих лягут. Изыдет человек на дело Твоё, и на делание своё до вечера. Яко возвеличишася дела Твоя, Боже, вся Премудростию сотворил еси, исполнися земля твари Твоея.

Сие море великое и пространное, тамо послушныя воле Твоей, имже несть числа, животная малая с великими, тамо и корабли человека преплавают, вся к Тебе чают, дати пищу им во благое время.

Давшу Тебе им, соберутся, отверзшу Тебе руку, исполнятся благости, отвращшу же Тебе Лице, возмятутся, отьимеши дух их, и исчезнут, в персть возвратятся.

Послеши Духа, и созиждутся, и обновиши лице земли. Буди Слава Вышнего во веки, возвеселится Вседержитель о делех Своих. Отец Рода, Боже сил, блажен человек уповаяй на Тя.

ПСАЛОМ БЛИЗНЕЦОВ - СРЕДА

Основание Твоё на Горах Святых; любит Бог врата Ыерусалима паче других селений Грядущего. Преславная глаголашася о Тебе, граде Божий. Египет, Вавилон, Тир и людие Эфиопстии знают Тя, живут Тобою.

Люди, родившиеся в столпостенах Твоих и приходящии к Тебе, Волею Вышнего созидают Тя. Бог повесть в писании людей о Законе Рода и Правде бывших в Тебе. Ты был источником песен и радости, яко веселящихся жилище в Тебе.

Вонми , Боже, не презри моления моего: возскорбех ныне печалию, и смутихся от гласа вражия, от стужения грешнича. Яко уклониша на мя беззаконие, сердце смутися во мне, и покры мя тма.

Рех: возмите ми криле Агер, полещу и почию. Се удалихся и водворихся в пустыни. Чаях Бога спасающаго мя, от малодушия и бури: яко видех беззаконие и пререкание во Граде.

День и нощь обходят за стенами его, беззаконие, труд и нужда посреде его, и неправда, не оскуде от пути его лихва и лесть.

Яко аще бы враг поносил ми, претерпел бых убо, аще бы ненавидяй мя на мя велеречевал, укрыл бых ся от него. Ты же, человече равнодушне, владыко и знаемый мой, иже насладил мя брашна, во храме Божии с тобою купно ходихове единомышлением.

Аз к Богу воззвах, и услыша мя, и избавит от приближающихся ми, яко во мнозе бяху со мною. И смирит их, Сый прежде век.

Несть бо им изменения, яко не убояшася Бога. Простроша руку на ближнего, оскверниша Завет Рода .

Да приидет же смерть на ня, сойдут во ад живы, яко лукавство в жилищах их, посреде их, яко уклониша ся от Рода праведного, потопиша ся в брении беззакония, разделиша ся с ближними, яко приблизиша ся ко лжи сердца их; умякнуша словеса их паче елея, и та суть стрелы.

Ты, Боже, низведеши их в студенец истления. Мужие лукавых кровий, лжи и льсти не преполовят дней своих , аз же , Боже , уповаю на Тя.

ПСАЛОМ БЛИЗНЕЦОВ - ЧЕТВЕРГ

Гласом искренним к Богу воззвахъ, гласом велиим к Вышнему помолихся. Пролию пред Отцем Рода моление , печаль возвещу. Доколе, человече, забываеши исповедатися Правому Судие? Доколе лице от Вседержителя отвращаеши?

Доколе полагаю советы в Души, болезни в сердце день и нощь? Доколе вознесётся враг на мя?

Вонми мне , Боже, яко смирихся аз пред Тобою: избави мя от гонящих с земли Рода моего , яко укрепишася паче мене: дабы исчез от мене дух, на пути сем, по нему же хождахъ, скрыша лукавыи сеть мне.

Призри, услыши мя, Боже , да не когда усну в смерть, да не когда речет враг: укрепихся на него; стужающии ми возрадуются, аще подвижуся с земли отчей.

Боже, изведи из темницы Душу человека, исповедатися Имени Твоему: мене ждут праведницы, дондеже воздаси мне.

Воззвахъ к Тебе, Вышний, рехъ: Ты еси упование моё, часть моя на земли от Тебе в Роде, сотворённом Тобою.

Да разрушатся кости беззаконных при аде.

Смотряхъ одесную и возглядахъ, и не бе знаяй мене: погибе бегство их от мене, и несть взыскаяй Душу человека.

Возрадовалося сердце моё, воспою Богу благо деявшему мне, пою имя Твоё Святое УРАГЯШ!

ПСАЛОМ БЛИЗНЕЦОВ - ПЯТНИЦА

Бог воцарися , да радуется земля , да веселятся Роды праведные. Возвестиша Небеса Правду, и видеша людие Славу. Свет возсия праведнику, правым сердцем веселие. Веселитеся, праведные о Бозе , исповедайте память Святыни.

Слыша и возвеселися Сияр, и возрадовашася дщери Ыерусалима, судеб ради Твоих, Боже. Милость и суд Богу воспою. Очи мои на верных земли, посаждати их со мною: ходяй по пути непорочну , токмо сей ми служаше.

Пою и разумею в пути непорочне, егда приидеши ко мне? Прехождах в незлобии сердца посреде дому моего.

Не прильпе мне сердце строптиво, уклоняющегося от меня лукавца не познах. Не живяше посреде дому моего творяй гордыню, глаголяй неправедная не исправляше путь пред очима моима.

Не предлагах очам моим вещь законопреступную: творящыя преступление возненавидех.

Оклеветающаго тайно искренняго своего - сего изгонях: гордым оком и несытым сердцем, с сим не едях. Любящии Бога, ненавидите злая, хранит Бог душы преподобных, из руки грешничи избавит их.

Да постыдятся кланяющиеся златому тельцу, хвалящиися о идолех своих, поклонитеся Вседержителю Агеры , яко Бог наш Вышний над землёю, превознеслся над богами.

В облацех Ангелы окрест Его, правда и судьба исправление Престола. Осветиша молния Его вселенную: виде и подвижеся земля.

Гордии яко воск растаяша от гнева Бога всея земли. Огнь пред Вышним предъидет , попалит окрест враги Его.

Во утрия избивах грешныя земли , еже потребити от Града Твоего , Боже , делающых беззакония.

ПСАЛОМ БЛИЗНЕЦОВ - ВОСКРЕСЕНЬЕ

Жив Род человека , благословен Богом , вознёсся Род праведный во спасении его.
Возлюбил Тя, Боже, крепосте моя. Сего ради исповедаюсь Тебе во языцех, и Имени Твоему пою: величаяй спасение в Роде праведном , творяй милость избранному Своему Езсею, и семени его во веки.

Одержаша мя болезни смертныя, потоцы люцифера смятоша мя, болезни адовы обыдоша , предвариша сети смертныя.

И внегда скорбети ми, к Богу Вышнему воззвах: Яко кто Бог, разве Отца Рода моего ? Или кто бог, разве Бога нашего ?

Услыша от Храма Святаго глас, и вопль пред Ним вниде во уши Его. Взыде дым от Жертвенника гневом Его, огнь от Лица Его воспламенился, углие возгореся от Него.

И приклони Небеса , и сойде , и мрак под ногама Его. Взыде на Агеры , и лете на крыльях ветра. Положи Свет за кров Свой , окрест Вышнего Селение Его , темны Воды Небес во облацех воздушных.

От облистания пред Ним облацы проидоша, град и углие огненное. Возгреме с Небес Бог, Вышний даде


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Реклама