Произведение «ДЕКАДЫ ДЕНЬ ЧЕТВЕРТЫЙ» (страница 4 из 8)
Тип: Произведение
Раздел: По жанрам
Тематика: Мистика
Автор:
Баллы: 2
Читатели: 1805 +4
Дата:

ДЕКАДЫ ДЕНЬ ЧЕТВЕРТЫЙ

взагалі перед перспективов близьких стосунків із жінками. Цікавилиси: а чи пан си не бавить онанізмов? Доходили висновку: то треба здолати. Копирсалиси у минулому, аж до відомого мені коліна. А там, у нашому життю, чого тільки не знайдеш! Влаштовували мені "рефрейминґи". Спочатку я си бояв сего "рефрейминґу", а потім утямив, що гірше ніж те, що відбуваєтьси уві сні, воно не є.*
 
 * По весне мне постоянно снилося, что у меня растут роги. Причем они не просто сами себе растут, а как бы я их выращиваю. Когда они, наконец, появляются - вылазят на свет Божий, то сначала мяконькие. Но потом начинается процесс ихнего окостенения. И этот процесс очень болючий. В этот период я старался ложиться как можно позже, а вставал ни свет ни заря. Все время хотелося спать и юмор постоянно был прескверный. Психи аналитики, к которым я обращался, все как один, были застуканы на сексе. Когда узнавали, что я неженатый, то поначалу терялися, но затем талдычили свое, что пан имеет страх перед браком и вообще перед перспективой близких сношений с женщинами. Интересовалися: не забавляется ли пан чрез онанизм? Делали вывод: это надо превозмочь. Копалися в прошлом, аж до известного мне колена. А там, в нашей жизни, чего только не обнаружишь. Устраивали мне "рефрейминги". Поначалу я было боялся того "рефрейминга", а потом усек, что хуже чем то, что во сне происходит, это не есть.
 
 
 Але були й такі, що з ними можна було просто побалакати. Один, лагідний такий, у літах казав, не бійтеси, мужчина, справжні роги ростуть лише у пусторогих копитних. Та ще й називав їх уголос: барани, тури, антилопи, архари. Говорив, що здебільшу се красиві тварини - звісно, якщо їх не доглядати. Та й узагалі: що таке роги? За конструкцією, мовляв, їх можна сміливо порівняти до чохлів, що си натягують на кісткові стрижні, які до черепа приросли. Прирощуваннє їхнє йде від їхніх основ. Нема нічого дивного у тому, що роги з"являютьси у вас повесні. Дивним є те, що вони потім зникають. Се - неправильно. Взагалі ж, говорив він, рогоносці зустрічаютьси й серед непарнокопитних. Це носороги. Але до сего звіра ви, вочевидь, не дотягуєте, говорив він.
 Крок за кроком ми у своїй аналізі підсвідомости дійшли до кайнозойськов еров. Яких тільки чудес ми там не надивилиси! У чвертичному, до прикладу, періоді ми знайшли лише два види оленів, але зате які у них були роги - розмахом штири метри й вагою п"ятдесят кильоґрамів! Иноді не хотілоси повертатиси. Але життє диктувало своєї. Правда, і в сему життю було багато цікавого, до приміру, у гамелеона Джексона-Веника було цілих троє рогів.*
 
 * Но были и такие, с которыми можно было просто покалякать. Один, милый такой, пожилой, говорил, не бойтеся, мужчина, настоящие роги растут лишь у полорогих копытных. И даже называл их вслух: бараны, туры, антилопы, архары. Он говорил, что большею частию это красивые животные - если за ними не ухаживать, конечно. И вообще, что такое роги? По конструкции, говорил, их можно сравнить с чехлами, надетыми на приросшие к черепу костные стержни. Прирост ихний идет от ихних оснований.
 Нет ничего удивительного в том, что роги появляются у вас весной. Странно то, что потом они исчезают. Это - неправильно. Вообще же, говорил он, рогоносцы встречаются и среди непарнокопытных. Это носороги. Но вы до сего зверя явно не дотягиваете, говорил он.
 Шаг за шагом мы в своем анализе подсознания дошли до кайнозойской эры. Каких только чудес мы там не насмотрелися! В четвертичном, например, периоде мы обнаружили только два вида оленей, но зато какие у них были роги: размахом четыре метра и весом пятьдесят кило! Иногда не хотелося возвращаться. Но жизнь диктовала свое. Правда и в этой жизни было много интересного, например, у хамелеона Джексона-Вэника было целых трое рогов.
 
 
 
 За сезонністю появи панських рогів панові ближче олені - робив після серйозних та глибоких роздумів висновок Дохтур. Проте, за думкою багатьох і таки впливових зоольоґів, що се й не роги у них зовсім. Пан же наполігає, що у пана роги. Він - себто я, тобто і не Дохтур зовсім, а Пациєнт, дивувавси, казав, що він ні на чому, зрештою, і не наполігає. Просто, казав, що болісно переносить період їхнього росту. Тоді Дохтур починав був питатиси, як я си ставлю до ріжних там періодів - сезонів, порів року, значить. Ну, та й инше, що на його думку, тобто не Дохтуря, а Пациєнта - себто мене, до справи не мало жадного стосунку. Але той наполігав, і він - себто я - захоплювавси, багато чого розповідав на сю тему, та й на инші теж.
 Під кінець бесіди Дохтур сей, лагідний такий, літній, майже завжди був дуже задоволений, питавси мене - Пациєнта тобто, ну, казав, пан відчуває, як ми із вами просунулиси сего разу? Я хтів не обідити Дохтуря, той був лагідний такий та літній, тому стримано із ним погоджувавси.
 
 По сезонности появления панских рогов, пану ближе олени, делал после серьезных и глубоких размышлений, вывод Дохтур. Но как считают многие и таки влиятельные зоологи, что это и не роги у них вовсе. Пан же настаивает, что у пана роги. Он - то есть я, то есть и не Дохтур совсем, а Пациент, удивлялся, говорил, что он ни на чем, в общем-то, и не настаивает. Просто, говорил, что болезненно переносит период их роста.
 Дохтур начинал спрашивать о том, как я отношуся к разным там сезонам, временам года, значит. Ну и другое, что с точки зрения его, то есть не Дохтуря, а Пациента - то есть меня, к делу не имело малейшего отношения. Но тот настаивал, и он - то есть я - увлекался, много чего рассказывал на эту тему, и на другие тоже.
 К концу беседы Дохтур этот, добрый такой, пожилой, почти всегда бывал очень удовлетвоќренќный, спрашивал меня - Пациента то есть, ну, говорил, пан чувствует, как мы продвинулися на сей раз.
 
 
 Коли Пациєнт - себто я - не міг відповісти, куди ж потім щезають роги - адже після завершіння весни вони більш не снятьси - Дохтур задумчиво хитав головою і казав, ймовірно, ви їх скидаєте. А потім питав дивне як на мене - Пациєнта - запитаннє, а чи не з"являютьси у панських снах, опісля того як пан скине роги, миші або, скажімо, тушканчики?
 Одна зі версій, що її був висунув Дохтур, була та, що рогість - це прояв боротьби за иснуваннє. Адже було беззаперечно, що для оборони сей реманент є вельми корисний. Особливо, коли руки зайняті. Роги сміливо можна розглядати як правдивий покажчик сили й ґенетичного здоровля. Які видатки внутрішньої енерґії та кальцію си витрачають їхні власники, аби їх виростити! Слабкому се не під силу. Тобто роги - се не біда, та й, зауважимо, не розкіш, але розумна платня за процвітаннє.
 
 По сезонности появления панских рогов, пану ближе олени, делал после серьезных и глубоких размышлений, вывод Дохтур. Но как считают многие и таки влиятельные зоологи, что это и не роги у них вовсе. Пан же настаивает, что у пана роги. Он - то есть я, то есть и не Дохтур совсем, а Пациент, удивлялся, говорил, что он ни на чем, в общем-то, и не настаивает. Просто, говорил, что болезненно переносит период их роста.
 Дохтур начинал спрашивать о том, как я отношуся к разным там сезонам, временам года, значит. Ну и другое, что с точки зрения его, то есть не Дохтуря, а Пациента - то есть меня, к делу не имело малейшего отношения. Но тот настаивал, и он - то есть я - увлекался, много чего рассказывал на эту тему, и на другие тоже.
 К концу беседы Дохтур этот, добрый такой, пожилой, почти всегда бывал очень удовлетвоќренќный, спрашивал меня - Пациента то есть, ну, говорил, пан чувствует, как мы продвинулися на сей раз.
 
 
 Тут у Пациєнта - себто у мене - починало си кружити ув голові. "Дохтуре, а коли ж почнетьси сеє процвітаннє?" - несміливо питавси я. Дохтур дививси на мене печально та продовжував психо-енерґетичну коректировку. "А спитайтеси, либонь, у мене те саме, але з иншими интонаціями". - "Як це, Дохтуре?" - "Ну, от якби ви мали право требувати од мене сего процвітанню".*
 
 * Я хотел не обидеть Дохтуря, тот был такой милый и пожилой, и потому сдержанно с ним соглашался.
 Когда Пациент (то есть я) не мог ответить, куда же потом исчезают роги - после завершения весны они ведь больше не снятся - Дохтур задумчиво качал головой и говорил, вероятно, вы их сбрасываете. А потом задавал странный с точки зрения меня - Пациента - вопрос, а не появляются ли в панских снах, после того как пан скинет роги, мыши или, скажем, тушканчики.
 Одна из версий, выдвинутых Дохтуром, состояла в том, что рогость - это проявление борьбы за существование. Ведь бесспорно, что для защиты этот инструментарий очень полезный. Особенно, если руки заняты. Роги можно рассматривать как верный показатель силы и генетического здоровия.
 Какие расходы внутренней энергии и кальция тратятся их обладателями, чтобы их вырастить! Слабому это не под силу. То есть, роги - это не беда, и, надо заметить, не роскошь, это разумная плата за процветание.
 Тут у Пациента - то есть у меня - начинало кружиться в голове. "Дохтур, а когда же начнется процветание? - робко спрашивал я. Дохтур смотрел на меня грустно, и продолжал психо-энергетическую корректировку. "А вот спросите у меня то же самое, но с другой интонацией". - "Как это, Дохтур?" - "Ну вот, как если бы вы имели право требовать с меня этого процветания".
 
 
 
 
 "Так що, друже мій, каліцтво - синонімою нещастя не є!" - робив Він свого доконечного висновку. - "Кажуть, що у сиву давнину - бігме, як не у XVII столітті - жила ув Анґлії така собі Марія Девіс із двома рогами на скронях, що буцімто сприяло її блискучим успіхам у любови ... ну, ви мене розумієте..." - "Та це ж кобіта!", - несміливо вдававси до протесту Пациєнт - я себто - тим не менше приходячи до збудженого стану. - "І слава Богу, що то є рідкісний випадок. А то уявіть собі родину, де з обох боків будуть оці самі ... ну ... з рогами! Завжди може виникнути спокуса до використанню їх на залагодженнє сімейних стосунків".
 "І в наше славне сьогоденнє, коли стрімко відбуваєтьси звуженнє интимного простору иснуванню..." - "Якого, якого простору, Дохтуре?" - "Несуттєво, друже мій, якого - будь-якого! Коли тіснява ця породжує аґресію, роги - то не просто... То дар Неба - ось я би як сказав!".
 З кожним роком роги ставали все тонші та слабші. І Дохтур сей радів із того, мов дитина. Слава Йсу! І я, Пациєнт себто, вже почав був міркувати, а чи не повідомити Дохтурові несподівано та радісно, що роги ув мені щезли, тобто прийти одного разу повесні і сказати: "Дохтуре, спасибі вам величезне. Роги мені си не снять більше".*
 
 * "Так, что друг мой, уродство - синонимой несчастья не есть!" - заключал Он. - "Говорят, что в седой древности, ей Бо, как не в XVII веке, в Англии жила некая Мария Дэвис с двумя рогами на висках, что якобы способствовало ее замечательным любовным успехам... ну, вы меня понимаете..." - "Так то же бабец" - робко протестовал Пациент - я то есть, тем не менее, приходя в возбужденное состояние. "И слава, Богу, что это редкостный случай. А то представьте себе семью, где обе стороны будут с этими, ну ... с рогами! Всегда может возникнуть соблазн использовать их для выяснения семейных отношений". "И в наше славное сегодня, когда происходит сужение интимного пространства обитания..." - "Какого, какого


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Зарифмовать до тридцати 
 Автор: Олька Черных
Реклама