Произведение «Глава 3: Тамара» (страница 12 из 18)
Тип: Произведение
Раздел: Эссе и статьи
Тематика: История и политика
Автор:
Читатели: 3242 +4
Дата:

Глава 3: Тамара

одежду, и одели длинные – до самых щиколоток – белые крестильные рубашки. Пол был деревянным и теплым; девочки стояли на босу ногу в полутора метре от купели.
   Священник, отец Феодор, облачился в священническую белую одежду и нарукавницы; диакон Георгий установил три свечи на край купели; пономарь Терентий держал в руках кадило.
   Священник остановился напротив купели; осмотрел – все ли в порядке; повернулся лицом к девочкам и спросил их:
-    Так вы готовы принять Крещение?
-    Да, батюшка, - ответили девочки.
Священник повернулся лицом к иконостасу и произнес: «Благословен Бог наш, ныне и присно и во веки веков».
Хор, состоящий из регента хора, матушки Галины, и двух певчих – молоденьких девушек, пропел: «Аминь».
Диакон продолжил: «Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас (трижды)». Затем он же: «Пресвятая Троице помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша;  Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.
Хор: Господи помилуй (трижды).  
Диакон: Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.
   
   Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне, и присно, и во веки веков».

Священник: «Яко Твое есть Царство, и сила, и слава,  Отца и Сына с Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков».
Хор: «Аминь».
Диакон: «Господу помолимся».
Хор: «Господи помилуй».
Священник: «Господи Боже наш, Тебе молимся, и Тебе просим, да знаменается свет лица Твоего на рабе Твоей  сей Марие…, Тамаре…, Ларисе…, Екатерине…, Алле…, Ангелине…,  и да знаменается крест Единородного Сына Твоего в сердце и в помышлениях я, во еже бегати суеты мира, и от всякого лукавого навета вражия, последовати же повелением Твоим. И даждь, Господи, не отречену пребыти имени Твоему Святому на них, совокупляемем во время благопотребно Святей Твоей Церкви, и совершаемем Страшными Тайнами Христа Твоего: да по заповедем Твоим жительствовав, и сохранив печать нерушиму, получат блаженство избранных во Царствии Твоем».
    При произнесении имен, священник повернулся к девочкам и троекратно осенял Крестным Знамением каждую из них.
    Отец Феодор продолжил читать молитву, стоя лицом к иконостасу: «Радуйся. Радуйся Благодатная Богородице Дево, из Тебе бо возсия солнце правды Христос Бог наш, просвещаяй сущия во тьме: веселися и ты старче праведный, приемый во обятия свободителя душ наших, дарующаго нам воскресение».  
Диакон: «Господу помолимся».
Хор: «Господи помилуй».
Священник: «О имени Твоем, Господи Боже Истины, и Единородного Твоего Сына, и Святаго Твоего Духа, возлагаю руку мою на рабу Твою Марию, Тамару, Ларису, Екатерину, Аллу, Ангелину, сподобльшигся прибегнути ко Святому Имени Твоему, и под кровом крил Твоих сохранитися. Отстави от них ветхую оную прелесть, и исполни я  еже в Тя веры, и надежды, и любве: да уразумеют, яко Ты еси един Бог истинный, и Единородный Твой Сын, Господь наш Иисус Христос, и Святый Твой Дух. Даждь им  во всех заповедях Твоих ходнтн и угодная Тебе сохранити: яко аще сотворит сия человек, жив Будет в них. Напиши их  в книзе жизни Твоея, и соедини их  стаду наследия Твоего: да прославится имя Твое Святое в них, и возлюбленного Твоего Сына, Господа же нашего Иисуса Христа, и Животворящаго Твоего Духа. Да будут очи Твои взнрающе на них  милостию выну, н уши Твои еже услышати глас моления я. Возвесели я  в делех руку я, и во всяком роде я, да исповестся Тебе покланяяся, и славяй имя Твое великое н вышнее, и восхвалит Тя выну во вся дни живота своего.
    Тя бо поют вся силы небесныя, и Твоя есть слава, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков».
Хор: «Аминь».
Диакон: «Господу помолимся».
Хор: «Господи помилуй».
Священник: «Запрещает тебе, днаволе, Господь пришедый в мир, и вселивыйся в человецех, да разрушит твое мучительство, и человекн измет, Иже на древе сопротивныя силы победи, солнцу померкшу, и земли поколебавшейся, и гробом отверзающимся, и телесем святых восстающим: Иже разруши смертию смерть, и упраздни державу имущаго смерти, снесть тебе, диавола. Запрещаю тебе Богом, показавшим древо живота, и уставившим Херувимы, и пламенное оружие обращающееся стрещи то: запрещен буди. Оным убо тебе запрещаю, ходившим яко по суху на плещу морскую, и запретившим бури ветров: Егоже зрение сушит бездны, и прещение растаявает горы: Той бо и ныне запрещает тебе нами. Убойся, изыди, и отступи от создания сего, и да не возвратишися, ниже утаишися в нем, ниже да срящеши его, или действуеши, ни в нощи, ни во дни, или в часе, или в полудни: но отиди во свой тартар, даже до уготованного великаго дне суднаго. Убойся Бога, седящаго на Херувимех и прнзирающаго бездны, Егоже трепещут Ангели, Архангели, Престоли, Господьства, Начала, Власти, Силы, многоочитии Херувимы, и шестокрилатии Серафимы: Егоже трепещут небо и земля, море, и вся яже в них. Изыди, и отступи от запечатаннаго новоизбранного воина Христа Бога нашего. Оным бо тебе запрещаю, ходящим на крилу ветреннюю, творящим ангелы своя огнь палящ: изыди, и отступи от создания сего со всею силою и ангелы твоими.
    Яко прославися имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков, аминь».
Диакон: «Господу помолимся».
Хор: «Господи, помилуй».
Священник: «Бог Святый, страшный и славный во всех делех и крепости своей, непостижимый и неизследимый сый, той предопределивый тебе, диаволе, вечныя муки томление, нами недостойными Его рабы повелевает тебе и всей споспешней твоей силе, отступити от новозапечатанныя именем Господа нашего Иисуса Христа, истиннаго Бога нашего. Запрещаю тебе убо вселукавому, и нечистому, и скверному, и омерзенному, и чуждему Духу, силою Иисуса Христа, всякую власть имущаго на небеси и на земли, рекшаго глухому и немому демону: изыди от человека, и да не ктому внидеши в него. Отступи, познай твою суетную силу, ниже на свиниях власть имущую: помяни повелевшаго тебе по твоему прошению во стадо свиное внити. Убойся Бога егоже повелеием земля на водах утвердися, создавшаго небо, и поставльшаго горы ставилом, и удолия мерилом, и положшаго песок морю предел, и в воде зельней стезю твердую: прикасающагося горам, и дымятся: одевающагося светом яко ризою: простершаго небо яко кожу: покрывающаго водами превыспренняя своя: основающаго землю на утверждении ея, не преклонится во век века: призывающаго воду морскую, и проливающаго ю на лице всея земли. Изыди и отступи от иже ко святому просвещению готовящагося. Запрещаю тебе спасительным страданием Господа нашего Иисуса Христа, и Честным Его Телом и Кровию, и пришествием Его страшных: приидет бо и не закоснит, судяй всей земли, и тебе, и споспешную твою силу умучит в геенне огненней, предавый во тьму кромешную, идеже червь неусыпаемый, и огонь неугасаемый.
   Яко держава Христа Бога нашего, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно, и во веки веков, аминь».      
Диакон: «Господу помолимся».
Хор: «Господи, помилуй».
Священник: «Господь Саваоф, Боже Израилев, исцеляяй всякий недуг, и всякую язю, призри на рабу Твою, взыщи, испытуй, и отжени от нея вся действа диаволя, запрети нечистым духом, и изжени я, и очисти дела руку Твоею, и острое Твое употребивый действо, сокруши сатану под нозе ея вскоре, и даждь ея  победы на него, и на нечистыя его духи: яко да от Тебе милость получив, сподобится безсмертных и небесных Твоих Таин, и славу Тебе возслет, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков, аминь».    
Диакон: «Господу помолимся».
Хор: «Господи, помилуй».
Священник: «Сый Владыко Господи, сотворивый человека по образу Твоему и по подобию, и давый ему власть жизни вечныя, таже отпадша грехом непрезревый, устроивый вочеловечением Христа Твоего спасение мира: сам и создание Твое сие избавль от работы вражия, приими в Царство Твое Пренебесное: отверзи ея очи мысленныя, во еже озаряти в нем просвещению Евангелиа Твоего: сопрязи животу его Ангела светла сопротиволежащаго, от сретения лукаваго, от демона полуденнаго, и от мечтаний лукавых».
Священник, отец Феодор подошел к Марии; дунул ей на губы, на лоб, на грудь, и произнес: «Изжени из нея всякаго лукаваго и нечистаго духа, сокрытаго и гнездящагося в сердце ея. Духа прелести, духа лукавства, духа идолослужения, и всякого лихоимства, духа лжи и всякия нечистоты, действуемыя по научению диаволю: и сотвори ея овча словесное Святаго стада Христа Твоего: уд честен Церкве Твоея, дщерь и наследницу Царствия Твоего: да по заповедем Твоим жительствовав, и сохранив печать нерушимую, и соблюд ризу нескверную, получит блаженство Святых во Царствии Твоем».    
Такой же обряд священник исполнил и с остальными девочками. После чего отец Феодор возгласил: «Благодатию и щедротами, и человеколюбием единородного Сына Твоего, с Нимже благословен еси  с Пресвятым, и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков».
Хор: «Аминь».    
-     Изгнание нечистых духов завершено, - сказал священник. –  Вы восстановлены как свободные существа, способные снова принять истинную жизнь, исходящую от Бога и ведущую к Богу. Этот выбор и составляет следующую ступень чиннопоследования в Таинстве Крещения. Поэтому прошу вас – повернитесь лицом на запад, как к символу тьмы, где  живут злые духи, чтобы встретится с ними напрямую, но уже находясь под защитой Церкви.
   Девочки повернулись лицом на запад. Священник стоял уже за их спинами; он поднял руки верх и трижды спросил: «Отрицаеши ли ся сатаны, и всех дел его, и всех ангел его, и всего служения его и всея гордыни его?»
На что девочки трижды отвечали: «Отрицаюся».
Священник опять трижды спросил: «Отреклася ли еси Сатаны?»
И опять трижды девочки отвечали: «Отреклася».
Священник: «И дуни, и плюни на него».
Девочки подули, поплевали перед собой.
-    Повернитесь лицом на восток, - сказал священник.
Девочки повернулись.
И снова вопросы и ответы звучали по три раза.
Священник спросил: «Сочетаваеши ли ся Христу?»
Девочки ответили: «Сочетаваюся».
Священник: «И веруешь ли Ему?»
Девочки: «Верую Ему, яко Царю и Богу».  
-    Читайте молитву: «Символ Веры», - сказал священник.
Девочки: «Верую во Единаго Бога Отца Вседержителя, Творца небу и земли, видимым же всем и невидимым. И во Единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца рожденнаго прежде всех век. Света от Света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несотворенна, Единосущна Отцу, Имже вся быша. Нас ради, человек, и нашего ради спасения сшедшаго с Небес, и воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы, и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием. И восшедшаго на Небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым, Его же Царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа Животворящаго. Иже от Отца исходящаго. Иже со Отцем и Сыном спокланяема и сславима, глаголавшаго пророки. Во едину Святую Соборную и Апостольскую Церковь. Исповедую едино Крещение во оставление грехов. Чаю воскресения мертвых, и жизни будущаго века, аминь».
   После


Оценка произведения:
Разное:
Реклама
Книга автора
Абдоминально 
 Автор: Олька Черных
Реклама